a

PRİZREN’DE SOMA KAZASINDA ÖLENLER İÇİN DULAR OKUNDU

Türkiye’deki Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından Türkiye’de olduğu gibi Balkanlar’da da aynı acı hissediliyor. Kosova’da Cuma namazı öncesi camilerde Kur’an-i Kerim ve mevlitler okundu.  Prizren’deki tüm camilerde cuma namazı öncesi Kur’an-i Kerim ve mevlitler okundu. Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük camisi olan tarihi Sinan Paşa Camii’nde okunan mevlit’e Prizren halkı yanı sıra Kosova’da KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan Türk askerleri de katıldı. Soma şehitleri için okunan Kur’an-i Kerim ve mevlitte duygusal anlar yaşandı. Sinan Paşa Camii İmamı İdriz Keskin, tüm Balkanlar’ın hüzün içerisinde olduğunu söyledi. Kur’an-i Kerim ve mevlit’e katılan Kosovalılarda, Türkiye’nin acısını paylaştıklarını söylediler.

Şadırvan’daki saygı duruşuna Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir de katıldı

Cuma namazı ardından Prizren’in merkezi olan Şadrıvan’da bir araya gelen yüzlerce Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı Kosovalı, Soma’da şehit düşenler için saygı duruşunda bulunup dualar okudular. Törene katılan Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, “Türkiye’nin acısı biz Kosova ve Makedonya kısaca tüm Balkanlar’ın acısı demek”dedi. Soma’da şehit düşenler için Allah’tan rahmet dileyen Nezir, tüm Türk halkının ve Soma’da şehit düşen ailelerin yakınlarına başsağlığı diledi. Nezir’in buradaki konuşması ardından, Sinan Paşa Camii İmamı İdriz Keskin, törene katılan yüzlerce Kosovalı ile birlikte şehit düşenler için dualar okudu./E. Tabak/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş