a

KTTO’DAN ÜYE ZİYARETLERİ

ktto uye ziyaret 13.05.2014 005 ktto uye ziyaret 13.05.2014 014Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Ahmet Mithat Milli, üye ziyaretleri kapsamında  Federal Elektrik ve FMT Group şirketlerini ziyaret etti.

Federal Elektrik Şirketinin ortakları Mümin Şilek ve Basri Petrovci tarafından kabul edilen KTTO Başkanı Mithat Milli, şirketin çalışmaları ve piyasada durum hakkında bilgi aldı. 2006 yılından bu yana faaliyette olduklarını ifade eden Mümin Şilek, kalitesine ve standardına güvendikleri Türk ürünlerinin Kosova’ya getirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Piyasaya her çeşit ürünün sokulabileceğini ifade eden Basri Petrovci ise “Biz Türkiye’den standardı olan kaliteli ürünleri getirmeyi hedefledik, bu yöndeki çabamıza da devam edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan KTTO Başkanı Ahmet Mithat Milli, Kosova’da 2002 yılından bu yana bulunduğunu ve ilk yıllarda daha standartsız ürünlerin girmesine rağmen, zamanla trendin iyiye doğru gittiğini memnuniyetle gözlemlediğini belirtti.

Federal Elektrik, başta elektrik sayaçları olmak üzere bu sektörde Türkiye’den birçok firmanın  temsilciliğini yapıp ürünlerinin tedarikini yapıyor. Türkiye’den Kosova’ya getirilen yeni dijital sayaçlar konusunda da çok çaba sarf ettikklerini ifade eden firma temsilcileri, gerek bakanlık gerekse yetkili tüm organlar tarafından yapılan testler sonucu söz konusu sayaçların “Made in Turkey” ibaresiyle Kosova piyasasına girmesine önayak olduklarını bildirdiler.

FMT Group: Sektörde Derinleşmeyi Hedefliyoruz

KTTO Başkanı Ahmet Mithat Milli, aynı sektörde fakat başka bir alanda faaliyet gösteren diğer bir KTTO üyesi FMT Group’u yeni mekanında ziyaret etti. FMT Group sahibi Tahir Tatar tarafından kabul edilen Mithat Milli, şirketin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Rekabet ortamının çok iyi olmadığını ve piyasada rayice uygun olmayan tekliflerin sunulup işlerin bitirilmediğini belirten Tatar, bu durumdan dolayı sektörün de zarar gördüğünü kaydetti. Jeneratör tedariki ve servisi, LED lamba, UPS, regülatör, solar panel gibi konularda faaliyet gösteren FMT Group mevcut sektörde derinleşmeyi hedefliyor.

Şirket sahibi Tahir Tatar, mühendisliğini kendilerinin yaptığı birçok ürünü piyasanın taleplerine göre sunduklarını ve sektörde kaliteyle yer etmeyi amaçladıklarını söyledi. Kosova kökenli olmalarına rağmen Türkiye’de yetiştiklerini ve Türkiye sermayeli olarak bu bölgelere geldiklerini kaydeden FMT Group Yöneticisi Tahir Tatar, Kosova’nın yanı sıra bölge ülkeleri olan Arnavutluk, Karadağ ve Makedonya’da da faaliyet gösterdiklerini belirtti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN THAÇİ KÜÇÜKLERLE BULUŞTU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel