a

BALKAN ÜLKELERİ DOSTLUK BAYRAMI KUTLAMA ŞÖLENİ GÖZ KAMAŞTIRDI

972914_10152423953597733_1900197479_n

Bu yıl ikinci düzenlenen Balkan Ülkeleri Dostluk Bayramı Kutlama Şöleni bu yıl da Türkiye’de okuyan Balkanlı öğrencileri bir araya getirdi. Keçiören Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde  düzenlenen geceye  ilgi yoğun oldu.

Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği’nin girişimi ile iki yıldır kutlanan Balkan Ülkeleri Dostluk Bayramı Kutlama Şöleninde, “Balkanlı Öğrencilerin Gözünden Türkiye”  fotoğraf yarışması, ödül töreni, folklor gösterisi ve “Gayda İstanbul” Konseri geceye renk kattı.
Keçiören Belediyesi ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın katkılarıyla yapılan Dostluk Bayramına çok sayıda üst düzey yetkili de katıldı.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın açılış konuşması ardından yılın en iyileri ödül törenine geçildi.

Yılın en iyi Büyükelçisi Goran Taskovski
Yılın en iyi diplomatı  Güner Ureya
Yılın en iyi Bürokratı  Türker Yörükçüoğlu
Yılın en iyi aktif Dernek Başkanı Sn. Nina Pandurska
Yılın en iyi Adalet ve Kalkınma Parti Vekili  Hüseyin Bürge
Yılın en iyi  Cumhuriyet Halk Parti Vekili  Bilhun Tamaylıgil
Yılın en iyi Milliyetçi Hareket Parti Vekili  Meral Akşener
Yılın en iyi Balkanlısı  Şani  Serbest ve Yılın en iyi Dergisi ARTI90 seçildi.
Gecede ayrıca, destek ve katkılarından dolayı
Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığına,  Spor Bakanlığına,Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve Keçiören  Belediyesine, plaket  de verildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AKR’DE YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel