a

BALKANLARDA İŞBİRLİĞİ KARADAĞ’DA MASAYA YATIRILDI

Podgorica

Kosova’nın  da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri, Karadağ’da sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler arasındaki iş birliğini masaya yatırdı.
Sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla yürütülen TACSO’nun “Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşları ile Yerel Yönetimler Arasındaki İşbirliği” konulu toplantı Karadağ’da başladı. Toplantıya, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan ve Karadağ ile Türkiye’den yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılıyor. İki gün sürecek olan toplantının ilk gününde panelistler “Yerel yönetimlerin şeffaflığı ve hesap verilebilirliği” ile Sivil Toplum
Kuruluşlarının rolü” konusunu ele aldı.
Toplantının açılışına katılan Karadağ İçişleri Bakanı Ivan Brajoviç yaptığı konuşmada, şeffaf ve sorumlu bir politika yapılmasının Karadağ’da çok etkili bir yerel yönetim politikası sağladığını söyledi. Karadağ’ın yerel yönetimlerin rolünü çok iyi anladığını belirten Brajovic, “Karadağ’ın hukuksal çözümleri Güney Batı ülkelerine örnek olarak kullanılabilmektedir. Karar alma konusunda ortak olumlu çözümler üretiyoruz” dedi.
Yerel yönetimlerin STK’larla iş birliği kurmak zorunda olduğunun altını çizan Brajovic, yerel yönetimler ve STK’lar arasında yapılan iş birliğinin de kanunla düzenlendiğini söyledi. Avrupa Birliği’nin önerilerine göre de yolsuzlukla mücadele konusunda yerel yönetim ve STK’lar arasında işbirliğini güçlendirdiğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının devlet kurumlarına birçok açıdan yardımcı olduğunu anlatan Brajovic, Karadağ’da STK’ların gelişimi açısından her türlü katkıyı sağladıklarını söyledi.
Devletlerarası yapılan protokoller ve anlaşmalar için de Karadağ Emniyet Bakanlığının her türlü desteği sağlayacağını kaydetti. İki gün sürecek olan toplantının ardından katılımcı ülkelerin mutabakata vardığı bir sonuç bildirgesi yayımlanacak./iha/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVA GÜREŞ FEDERASYONU HEYETİ TÜRKİYE’DE

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş