a

CUMHURBAŞKANI PACOLLİ BÜYÜKELÇİ OZAN’I KABUL ETTİ

Büyükelçi Ozan- Cumhurbaşkanı Pacolli

Kosova Cumhurbaşkanı Behgjet Pacolli, Türkiye’nin  Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’ı kabul etti.Kabul sırarsında, Büyükelçi Songül Ozan, Cumhurbaşkanı Pacolli’ye bu göreve seçilmesi dolayısiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kutlama mesajını iletti.

Kosova Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada,İki dost ülke olan Kosova ve Türkiye arasında ilişkilerin mühkemel olduğunu belirten Cumhurbaşkanı  Pacolli’nin, Kosova’ya desteklerinden dolayı  Türkiye’ye ve Büyükelçi Ozan’a teşekkürlerini ifade ettiği belirtildi.

Türkiye’nin, devleti tesis etmesi  sürecinde Kosova’ya sunduğu  katkısının büyük ve son derece önemli  olduğuna vurgu yapan  Cumhurbaşkanı Pacolli, Türkiye’nin Kosova’yı tanıyan ilk devletlerden biri olduğunu hatırlattarak, Türkiye1nin  yeni tanımalar konusunda gayret gsötermeyi sürdürdüğünü  olduğunu belirtti.

Kosova’nın, Türkiy’nin  tecrübelerinden çok şey öğrenebileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı  Pacolli, Türkiye ile ekonomik ilişkilerin gelişmesine ve  Kosova’nın Türk yatırımcılarına daha iyi şartlar oluşturması gereğine işaret etti.

Yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Pacolli’nin,“Türk yatırımlarına kapılarımızı daha da açacağız. Küçük bir ülkeyiz ve  geçiş dönemindeyiz. Ülke olarak danışmaya, lojistik desteğe ihtiyacımız var. Devlet olma  sürecinde, uzun devlet geleneği gözönünde bulundurularak Türkiye’nin yardımı büyük olacaktır” ifadesini kullandığı belirtildi.

Türkiye ile Kosova arasındaki  ilişkileri mükemmel olarak değerlendiren Türkiye’nin Priştine  Büyükelçisi  Songül Ozan, bu ilişkilerin gelecekte  de gelişerek devam edeceğine ve bölgede istikrar ile kalkınma etmeni olacağına  inandığını kaydetti.

“Kosova’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü olduğu gibi Avrupa-Atlantik  yönelimini de destekliyoruz” şeklinde konuşan  Büyükelçi Songül Ozan, uluslararsı misyon çerçevesşnde Kosova’da görev Türk askerinden , Türk Polisi ve diğer kurumlardan hareketle,Türkiye’nin Kosova’ya her alanda desteğinin devam edeceğini belirtti.

Türkiye kurumları, Kosova Cumhuriyeti’nin kalkınması için tüm tecrübelerini paylaşma hazırlığını ifade eden Büyüykelçi Ozan,Vırmiça-Merdare otoyolu, Priştine Havaalanı gibi örneklerde olduğu gibi, Türk işadamlarının yatırım için Kosova’ya ilgi gösterdiğini vurguladı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

“GERÇEK” DENETİM KURULU SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş