a

CUMHURBASKANI JAHJAGA, BAN Kİ MOON İLE BİR ARAYA GELDİ

 

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaha, New York’ta  Birleşmiş Milletler (BMÖ) Örgütü  Genel  Sekrereri Ban Ki Moon ile görüştü.

Kosova’daki güncel  gelişmeler, görüşmenin ana gündem maddesini  oluşturdu.

BM  Gnel Sekreteri Ban Ki Moon’un, Kosova’ya verdiği destekten dolayı teşekkürlerini  ifade eden Cumhurbaşkanı Jahjaga, , “ Kosova, bağımsız bir devlet olarak BMÖ’ye tüm haklarıyla birlikte üye olmakta kararlıdır. Balkanlar önemli dönemeçte bulunuyor. Balkanlar’da, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini öngören Kosova ile sSrbistan arasında başlayan diyalog,  barış imkanlarına vesile oldu. Avrupa Birliği (AB) bu gelişmete pekiştirmek için somut adımlar atıyor” ifalerini kullandı.

Kosova ve Tüm Balkan ülklerinin AB ile bütünleşmesinin bölgeye daha fazla güvenlik ve istikarar getireceğini kaydeden Cumhurbaşkanı  Jahjaga, Koosva’nın tüm uluslararsı örgüt ve kurumlara üye olmak için gayret gösterdiğini söyledi.

BM Genel Sekreterş Ban Ki Moon da görüşmede, Balkanlardaki gelişmeleri olumu değerlendirerek, ilk sırada Kosova ile Sırbistan arasında ilşiklilerin normalleştirilmesi konusunda imzalanan anlaşmanın takdir edilecek bir gelişme olduğunu belirtti. Moon, anlaşmanın uygulanması olduğu gibi , Balkanlarda barış ile istikrarın muhafaza edilmesinin önemine işaret etti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

NİJERYA’DAN ŞOK AÇIKLAMA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş