a

KOSOVA MUHAFAZAKAR PARTİSİ KAYGILI

 

Kosova Muhazakar Partisi (PK), görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle mahkeme tarafından  suçlu bulunan Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja’nın görevinden istifa etmeyeceğine ilişkin yaptığı açıklamaları nedeniyle Prizren vatandaşları ile sivil toplumun duyduğu kaygılarını paylaştıklarını ifade etti.

PK tarafından yapılan yazılı açıklamada, demokratik toplumlarda hakkında iddianmenin hazırlandığı durumlarda önemli bir görevde bulunan şahısın istifa etmesinin doğal bir olgu olduğu belirtilerek, seçmenlerin özgür iradesi ile seçilen ancak yetkili mahkeme tarafından suçlu bulunan şahısın belediye başkanı görevini devam ettirmesinin anlamlı ve ahlaki bir davranış olmadığına dikkat çekildi.

Ramadan Muja’nın sadece görevinden ayrılması değil, PK’nın, Prizren’e hiç bir kazanım sağlamayan siyasilerin tekrar aday olmalarına da karşı çıktığı belirtilen yazılı açıklamada, mahkeme kararlarının saygılandığı dempkratik kurumların güçlenmesinden yana olduğu kaydedildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş