a

TÜRKİYE İLE KOSOVA ARASINDA SAĞLIK PROJELERİ TAM HIZ DEVAM EDİYOR

 

Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu ile Kosova Sağlık Bakan Yardımcısı Kadir Hüseyin öncülüğünde başlatılan Kosova sağlık personeline eğitim projesi 22 Şubat tarihinde start aldı.

Dr.Kadir Hüseyin ve Priştine fotoğraf 1 QKUK hastane yetkilileri ile Ankara’ya yapmış olduğu ziyaret sırasında,  Kosova’dan Türkiye’ye eğitim için giden doktorlar,  son derece memnun olduklarını ve gördükleri eğitimin üst seviyede olduğunu açıkladılar. Dr.Kadir Hüseyin , Türkiye Sağlık Bakanlığı Müsteşarı  Nihat Tosun ile yaptığı  görüşmede,  Türkiye –Kosova işbirliği çerçevesinde tüm sağlık projelerinin başarılı  bir şekilde gerçekleştirildiğini ve bu görüşmede daha bir çok yeni sağlık projesi icin çalışmaların başlatılmasına dair görüşmeler yapıldığını belirtti.  Eğitimin devam etmesi ile birlikte,  ikinci kez Kosova’da yapılacak olan Türkiye –Kosova Sağlık Haftası’nın   3 ile 10 Mayıs tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

Bu yıl 40 kişiden oluşan Kosovalı  doktorların Ankara’da değisik hastanelerde bir aylık eğitimi TİKA tarafından karşılanmaktadır./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

YUNUS EMRE MERKEZİN’DEN PANEL

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel