a

KOSOVA İMZA OCAK SAYISI OKUYUCU İLE BULUŞTU

 

Kosova Türk Yazarlar Birliği tarafından yayımlanan  “İmza”  toplum, bilim, kültür ve sanat dergisinin Ocak sayısı yine zengin içerikli bir sayı.

Önde elbette ki “Kitap Herşeydir” adı altında Kitap Kampanyası geliyor. Derginin kapağı da buna ait: “Gence, yaşlıya, öğrenciye, okuyucuya ulaşalım”, “Birey ve kuruluşlar siz de bir katkıda bulunun” gibi sloganlar ağırlıklı.

“Balkanlarda Türkçe’yi Onlar Yaşattı”  bölümünde bu sefer Altay Suroy’un “Yaya 73”” ve Enver Baki’nin “Mutlu Baba” kitapları ve onlara ait olan tadımlıklar getiriliyor.

Yerli hikayemizi, ölümünün 10. yılında Üsküp’lü gazeteci ve yazar Alaettin Tahir temsil ediyor. Dergide kısa hikayelerliyle de Raif Buş ve Benek Kırkul yer alıyor.

Şiirleriyle, Aliya Cogoviç, Fahredin Şehu, Fikri Şişko, Arif Bozacı, Kuytim Paçaku, Veysel Hamza, Aziz Serbest, Mustafa Balye, Enver Baki ve Uzeyir Hayradini derginin içeriğine ayrı bir renk katıyor.

Röportajlarda:, Fahredin Şehu’nun “Hojet” Romanının tanıtımı öne çıkıyor.  Aziz serbest’in portresi ve anma bölümünde de Aliya Cogoviç var.  “Aliya Cogoviç Aramızdan Ayrıldı” başlığı altında Kosova Boşnak edebiyatının usta yazarı, şairi ve bilim adımının üzerinde duruluyor.

Prizren Türk Şehir Tiyatrosu’nun 60. yılında da “Keman Çalan Kadın” yazısıyla Nusret Morina’ya ışık tutuluyor.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MİLLETVEKİLİ UKE RUGOVA’DAN 3 BİN 500 EURO’YA ANINDA VİZE

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş