a

KOSOVALI TÜRKLER ‘LOGO’DA TÜRKÇENİN YER ALMASI ISRARINDAN TAVİZ VERMİYOR

prizren

Kosova Anayasa Mahkemesi tarafından Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren Belediyesi logosundaki diğer dillerde (Türkçe, Boşnakça) ‘Belediye’ kelimesinin yer alana kadar logonun kullanımdan kaldırılması kararı ardından, bugün Prizren Belediyesi Meclisi logo kullanımıyla ilgili tüzüğün 7’inci maddesinin yasa gereği kamu tartışmasına açılması kararını aldı. 41 kişiden oluşan Prizren Belediyesi meclisi bugün uzun zamandan beri tartışmalara neden olan logonun kullanımıyla ilgili bir araya geldi. Sabah 10:00’da itibariyle başlayan meclis toplantısının birinci gündem maddesi olan hükümetle ilgili parlamenter sorular oldu. Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Prizren Belediyesi Meclis üyesi Fidan Jılta, Belediye Meclis Başkanı Niyazi Krüezi’ye Prizren’deki Türk dilinin ihlaliyle ilgili soru yöneltti.

Gündemin ikinci maddesi olan Prizren Belediyesi tüzüğünün 7. maddesinin değişmesi konusu ele alındı. Yoğun geçen tartışmalar ardından 41 kişiden oluşan meclise katılan 39 mecils üyesinden 31 evet, 3 çekimser, 1 karşı ve 4 kişi de oy kullanmadı. Madde oy çoğunluğuyla değişerek kamu tartışmasına açılması kararını aldı.

KDTP Prizren Belediyesi Meclis Üyesi Ergin Kala, mecliste yaptığı konuşmasında Türklerin Prizren’de yapıcı unsur olduğunu söyledi. Toplantı sonrası mikrofonlarımıza açıklamada bulunan Kala, alınan karar neticesinde tüzüğün halka gidilmesine ondan sonra tekrar meclise sunulacağını söyledi. Kala;

“Beklentimiz halkın daha özverili ve daha dikkatli olmaları ve bu tartışmalara en büyük sayıyla katılmaları lazım”dedi.

Kararla ilgili ilk meclis toplantısının önümüzdeki günlerde yapılacağı vurgulandı./E.Tabak/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOALİSYON PROTOKOLÜ HAFTA SONU İMZALANIYOR ?

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş