a
b
b

ÖĞRENCİLERDEN YENİ PROTESTO EYLEMİ (VİDEOLU)

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Kosova polisi tarafından dün yapılan müdahale sırasında 25 öğrencinin gözaltına alınmasının ardından Priştine Üniversitesi öğrencileri tekrar örgütlenerek bugün yeni bir protesto eylemi  düzenledi.

Üniversite Rektörlüğü binası önünde toplanan öğrenciler şarkı ve sloganlarla, Priştine Üniversitesi Rektötü  Prof. Dr.  İbrahim Gashi’nin istifasını istedi.

Rektörlüğe  giriş kapıları önünde oturma eylemi düzenleyen  öğrencilere  yenileri de katılarak destek verdi.

Polisin, rektörlük binasının avlusunda öğrencilerden  bir kaç metre mesafede  protesto eylemini gözlemlediği, ancak her hangi bir müdahalede bulunmadığı gözlendi.

Protesto eyleminde konuşan Bağımsız Öğrenci Örgütü Başkanı  Roland Sylejmani, organize suç mekanına dönüşen rektörlük binasının avlusunda, rektör görevinden istifa edinceye kadar  eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Sahte bilimsel çalışmalarını sahte dergilerde yayımlayarak, rütbe alan sözde rektör ve üniversite yönetimi ile yolsuzluklara karışan öğretim görevlilerinin derhal üniversiteden uzaklaşarak büyük bir ayıbın ortadan kaldrılması gerektiğini kaydeden Sylajmani, “ biz öğrenciler üniversitede yapılan kirli işlerin karşısında  seyirci kalmayacağız” dedi.

Öğrenci örgütleri  temsilcilerinden Uran Xhaka da Rektörlük binasında, Priştine Üniversitesine leke süren,  bu üniversitenin  dünya sıralamasında 3 bininci yerde olmasına yol açan sahte bilim adamlarının oturduğunu belirterek, “buna izin vermeyeceğiz. Yolsuzluklara karışan rektör ve diğer öğretim görevlilerinin derhal istifalarını vermeleri ve üniversiteyi bu lekeden kurtarmaları gerekir” ifadesini kullandı.

Priştine Üniveristeti  Teknik Fakültesi  eski  öğretim görevlisi Prof. Dr. Agron Dida, öğrencilerin taleplerine tam destek vererek, “ öğrencileri en doğal haklarını kullanmaktalar. Sahte bilimsel çalışma yapan ve bu sayede sahte rütbeler alan sözde profesörlere karşı sesini duyurmak isteyen öğrencilere destek verilmedilir” dedi.

Öğrencilerin protesto eylemlerinin  devam edeceği bildirildi. /kosovaport/

[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”AMNDeZNh0aI”]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

JANİÇİJEVİÇ’İN AİLESİ KOSOVA’NIN YARDIMINI İSTEMİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş