a

„İMZA“ YAYINEVİ’NDEN 100 KİTAP HEDİYE

EMİN DRURAK-1

Kosova Türk Yazarlar Birliği ve “İmza” Yayınevi 2014 Kitap Kampanyasını başlattı. Kitabı sevdirmek, dostluğu pekiştirmek, ortadan önyargıları kaldırmak, tekrar tekrar okuyucuya ulaşmak amacını güden bu kampanya Ocak 2014’ten başlayarak Haziran ayının sonuna kadar sürecek.

Kampanyanın ilk durağı Prizren “Emin Durak” İlkokulu oldu. „Emin Durak“ ilköğretim okuluna „İmza“ yayınevinde 100 kitap hediye edildi.

Okul koridorlarını Mehmet Akif Ersoy, Orhan Veli, Nazım Hikmet, Aziz Nesin gibi yazarların da portreleriyle süsleyen, akraba toplulukların, Türkiye’nin, Türk edebiyatının gerçek dostu okul müdürü Rrahim Berisha: “Kitabı çok önemsiyoruz, okul kütüphanesinde 5000 kadar kitabımız var. Kitap insanın gerçek dostudur. Bu bağışla bizi onurlandırdınız, teşekkür ederiz, sağ olun.” diyerek İmza Yayınevine başarılarının devamını diledi.

Kosova Türk Yazarlar Birliği Başkanı  Agim Rifat Yeşeren, kitap bağışını diğer okullara da yapılacağını belirterek, öğrencileri kitap ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BREZOVİÇA’DA KAYAK MERKEZİ YENİDEN AÇILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel