a

ÜNLÜ SANATÇI METİN ŞENTÜRK PRİŞTİNE’DE (VİDEOLU)

 

Kosova Başbakanı  Hashim Thaçi’nin  eşi Lumnije Thaçi’nin daveti üzerine  Kosova’ya gelen  Dünya Engelliler Birliği ve Dünya Engelliler Vakfı Başkanlığı’nı yürüten ünlü Türk sanatçısı Metin Şentürk,  Kosova ‘da  üst düzey yetkililerle  bir dizi temaslarda bulundu.

Kosova kökenli olan sanatçı  Şentürk ilk olarak Başbakan Hashim Thaçi tarafından kabul edildi. Görüşmede Kosova’daki engellilerin yararına olacak faaliyetler ele alındı. Görüşmede karşılıklı hediye takdiminin yapılmasının ardından mikrofonlara konuşan sanatçı Metin Şentürk, annesi ve babasının  Kosova’dan olduğunu hatırlatarak, Türkiye ile Kosova arasında engelillerle ilgili projeler geliştirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. Kosova Başbakanı ile engelliler konusunda projeler yapmayı planladıklarını ayrıca Başbakan Thaçi’nin eşinin Türkiye’deki Engelliler vakfı’nın Onursal Başkanı ilan ettiklerini kaydeden Şentürk, “ Kosova’da görmeyen, işitmeyen, yürüyemeyen engelli arkadaşlar ve kardeşlerimiz için buralarda güzel şeyler yapmak istiyoruz. Kosova zor günlerden geçti. Bunu bütün dünya gördü ve biliyor. Dolayisıyle Kosova’nın bu konuda hasassiyeti var. Ben, dikkatllerin biraz buraya çekilerek, özellikle Türkiye’nin Kosova’ya olan sevgisini, hem sayın başbakanımızın hem de Türkiye’deki halkın ve Türkiye’deki Kosovalı işadamların desteğini   buraya biraz kanalize ettiğimizde, burada çok farklı şeylerin olacağını düşünüyorum” ifadelerini kulandı.

Ünlü sanatçı Metin Şentürk’e bu ziyaretinde eşlik eden Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu da yaptığı açıklamada, Metin Şentürk’ün  hem insani hem de sanat alanında yaptığı işleri takdirle karşıladıklarını belirterek, “ kendilerinin  Kosovalı olmasından gurur duymaktayız. Şentürk’ün  kökenini unutmamakta ve Kosova’ya yardım etmek her daim hazır olmasından mutluluk duymaktayız” dedi. Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkileri mükemmel olarak niteleyen Büyükelçi Spahiu, Türkiye’nin Kosova’ya tüm alanlarda destek ve yardımlarını sunduğunu, Metin Şentük’ün de bu desteğin bir parçası olmasından memuniyetlik duyduklarını iafde etti. /kosovaport/

[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”GREkrw72_-s”]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AAK TAVRINI DEĞİŞTİRDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş