a

EULEX TEK MİSYONDU , ÜÇ OLUYOR!

 

Kosova’da hukuk üstünlüğünün tesisi göreviyle üstlenen Avrupa Birliği’nin  (AB) Eulex misyonununda yeniden yapılanmaya gideleceği öğrenildi.

AB’nin Koosva’da Hukuk Misyonu Eulex’te yeniden yapılanma süreci yeni bir aşamaya girdi. Eulex misyonunda görev değişikliğinin gerçekleşmesi amacıyla bu ay içerisinde Brüksel’de Kosova Hükğmeti ile AB arasında müzakerelerin başlaması bekleniyor.

Muhalefetteki siyasi partiler Eulex konusunda meclisin karar alması gerektiğine dikkat çekmekteler.Kosova Demokratik Birliği  LDK, Eulex misyonunun 3’e bölünmüş olacağına karşın, misyonların görev süresinin net olarak belirlenmesini savunuyor.

Eulex misyonunu fiyasko olarak niteleyen Vetëvendosje Hareketi, misyonun  görevlerinin belirlenmesinin netleşmesini talep ediyor.

Kosova Adalet Bakanı Hajredin Kuçi, AB ce Eulex’in tek misyondan 3 misyona bölünmesini talep ettiklerini açıkladı.

Buna göre, misyonun biri, Kosova’nın kuzeyinde güvenlik oluşumlarının entegre olması ve yasa hakimiyetinin tesisi için yürütme niteliğini taşıyacak, ikinci misyon, devam etmekte olan davalara bakacak, üçüncü misyon da AB Ofisi bünyesinder takip ve gözetleme görevini ifa edecek.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AGİT HEYETİ MAMUŞA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel