a

TALEBELER ÜNİVERSİTEDEKİ YOLSUZLUKLARI PROTESTO ETTİ

 

Priştine üniversitesi  talebeleri, üniversitede kök salan yolsuzlukların önüne geçilmesi için eylemlerden birini daha gerçekleştirdi.

Geçen günlerde yolsuzluk yüzünden Priştine Üniversitesi Tıp fakültesinde görev yapan 11 kişinin polis tarafından gözaltına alınmasına dikkat çeken talebeler, bilim kalesi olan üniversitenin itibarının ayaklar altına alınmasından şikayetçi oldu.

Priştine Üniversite Rektörlüğü önünde  sembolik bir eylem gerçekleştiren talebeler, öğretim görevlilerinin yolsuzluklarını protesto etti.

Rektörlük binası önünde rüşvet olaylarının piramidini sergileyen tabloyu yerleştiren talebeler, üniversitenin sağlıklı nesil ve ülkeye hayırlı kişiler yetiştirme misyonunun tehlikeye girdiğine dikkat çekti.

Talebelerin “ Eşitlik ve Eleştirisel Eylem Hareketi ” tarafından düzenlenen  eylemde konuşan Kushtrim Avdimetaj, Priştine üniversitesinde yaşanan  yolsuzluklara derhal son verilmesi yönünde talebelerin talebini öne sürdü. Bilimden uzaklaşam üniversitenin  kirli işlere bulaştığını kaydeden konuşmacı, “üniversitede yaşanan son tutuklamalar, dağın görünen kısmını oluşturduğunu kaydetti. Protesto örgütleme Kurulu üyesi Avdimetay, üniversitede yolsuzlukların önlenmesi için protesto gösterileri düzenleyeceklerini anımsattı.

Talebeler  eylem çerçevesinde  yolsuzluklara karşı çıkmaları çağrısını içeren yazılı mesajlar dağıttı.

Kosova Polisi tarafından geçenlerde  düzenlenen operasyonda  görevlerini kötüye kullanmak , rüşvet almak, sahte belge düzenlemekle suçlanan  Priştine Tıp Fakültesi’nin 11 görevlisi  gözaltına alındı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KDTP MİTROVİÇA ŞUBESİ SEÇİM SONUÇLARINI BAŞARILI OLARAK DEĞERLENDİRDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel