a

MEDİCİNE HOSPİTAL GRUP’TAN KOSOVA’YA YENİ HASTANE

 

Medicine Hospital Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, Kosova’nın başkenti Priştine’de yeni bir hastane hizmete sunacaklarını belirtttiği öğrenildi.

Türkiye medyalarında çıkan haberlerde, Medicine Hospital Grup’un yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulunan Elgörmüş’ün , kurum olarak Türkiye ve bölge ülkelerine  önem verdiklerini aktardığı kaydedildi. Türk medyasına yaptığı açıklamada, Priştine’de  kalp, damar ve kardiyoloji ile ilgili bir hastanelerinin bulunduğunu dile getiren Elgörmüş, “3-3,5 senedir Kosova’dayız. Ülkede deneyim edindik, belli bir aşama da aldık. Buradan aldığımız kuvvetle yakında Priştine’ye genel hastane açacağız.” dedi.

Kosova halkının sağlık yatırımlarından mutluluk duyduğunu belirten Elgörmüş, sözlerine şöyle devam etti:

“Kosova Türkiye’ye kültür olarak çok yakın. Bir kere halkının yüzde 95’i Müslüman. Bunların akrabaları da var, Türkiye’de. Tabii ülkemizin sağlık hizmetlerine de güveniyorlar. Biz, Kosova’ya geldiğimizde hiç yabancılık çekmedik. Şu an mutluyuz, keyifle Kosovalılara hizmet veriyoruz. “

Sağlık hizmetlerinin yanında personel ve doktor eğitimi verdiklerini de vurgulayan Dr. Yusuf Elgörmüş, “Kosova’da ikinci hastanemiz ile beraber eğitimi de ele alıyoruz. Orada üniversiteleşmeyi, Istanbul’da üniversiteleşmeyi hedefliyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Elgörmüş, kurum olarak eğitime önem vermelerinin nedenini şöyle anlattı: “Biz, Kosova’ya hastane açtığımızda kalifiye personel ve doktor sıkıntısı ile karşı karşıyaydık. Buraya personel taşıma durumundaydık. 40-45 personelimiz Kosova’ya gidip geliyordu. Biz bu uygulama içindeydik ama ciddi maliyetler yükleniyorduk. Tabii karar aldık ve Kosovalıları eğiterek maliyetleri indirme gayretlerine girdik.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

11 ARALIK 2013 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş