a

AZINLIK TOPLULUKLARI MİLLETVEKİLLERİ KONTENJAN UYGULAMASINA DEVAM DEDİ

 

Kosova Meclisi’nde  azınlık toplulukların milletvekilleri bir araya gelerek, garanti altına alınmış milletvekili kontenjanı uygulamasının iki  dönem daha devam etmesinin mümkünleştirilmesi  imkanlarını ele aldı.

Kosova Meclisi’ndeki 25 topluluk milletvekillinden toplantıya katılan 19 milletvekili, Kosova toplumunda çoğunlukta olmayan toplulukların tanıtımı ve entegre konusunun ileriye taşınması için Seçim yasası ile Anayasa’da değişiklilerin yapılması ögören yasaların onaylanması konusunda mutabakata vardı.

Toplantı ile ilgili basına gönderilen yazılı açıklamada, azınlık milletvekillerinin kontenjan uygulamasının devam etmesi için ortak hareket edecekleri belirtildi.

Kosovalı Türk, Boşnak, Sırp, Roman, Aşkali ve Goralı milletvekilleri, kontenjan uygulamasının devamı için atacakları adımlar konusunda yabancı büyükelçiler dahil, Kosova’nın liderleriyle bir toplantı tertipleyeceklerini açıkladılar. Toplantının 11 Aralık tarihinde yapılması bekleniyor.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PARTEŞ BELEDİYESİNDE 3 OY KULLANMA YERİNDE SEÇİMLER YENİLENECEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş