a

2. TÜRKİYE-KOSOVA SAĞLIK HAFTASI NİSAN’DA

kadir1 kadir3 kadir2

İstanbul’da 22-25 Kasım tarihlerinde  yapılan ‘’Sağlık Turizmi’’ kongresine 31 ülkeden katılımcılar arasında Kosova’dan da Sağlık Bakan Yardımcısı Dr.Kadir Hüseyin katıldı.

Kongrede sağlık stratejileri  konuları ele alındı. Kongerye evsahipliği yapan Türkiye Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu yabancı ülkelerden gelen sağlık yetkilileri ile de bire bir görüşerek yurtdışındaki sağlık sorunlarını dinledi.

Türkiye Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu  bir raya geldği Kosova Sağlık Bakan Yardımcısı Dr.Kadir Hüseyin’e , Kosova Sağlık Bakanı Dr.Ferid Agani ile anlaştıkları yoğun bakım ünitesi  projesinin tamamlandığı müjesini verdi.

Görüşmede, Ocak ayında planlanan çalışmalar hakında bilgi alışverişi yanı sıra, Kosovada  2 ay önce ilk defa yapılan Türkiye-Kosova  Sağlık Haftası’nın da büyük ilgi gördüğünü dile getiren Dr.Kadir Hüseyin  yılda bir kere yapılması planlanan sağlık haftasını  6 ayda bir olması talebi üzerine Dr.Müezzinoğlu tarafından olumlu yanıt aldı. Görüşmede  gelecek yılın Nisan ayında tekrar  Sağlık Haftası’nın yapılması kararı alındı.

1.Türkiye- Kosova Sağlık Haftası çerçevesinde  Ankara!dan gelen ve 20 uzman doktordan oluşan bir heyet Priştine devlet hastanesi olarak bilinen QKUK’da farklı branşlarda ameliyatlar gerçekleştirmişti.

Kongre sonrası Priştine Klinik Űniversitesi Hastane müdürü ve doktorları ile EMSEY hastanesi ziyaret edilerek , iki hastane arasında işbirliği anlaşması yapılması  konusunda  mutabakata  varıldı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İKİNCİ TURUN KESİN OLMAYAN SONUÇLARI AÇIKLANDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş