a

YAĞCILAR: HÜKÜMET’TE YER ALMAMIZ ÇOK DOĞAL

mahir yağcılar

Kosova’da hız kazanan hükümet arayışlarını Kosovaport’a değerlendiren Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP Genel Başkanı ve Kosova Çevre ile Alan Planma Bakanı Mahir Yağcılar,4 aydan beri Kosova’da süren siyasi krizin, hükümetin kurulması çabalarını bileşik hale getirdiğini belirtti. Hükümetin yakın bir tarihte kurulması ihtimalinin yüksek olduğuna işaret eden Yağcılar, ancak,mevcut siyasi gelişmelerin, hükümet kurma çalışmalarının uzamasına neden olabileceğini söyledi.Yağcılar,Koalisyon Hükümeti’nin  kurulmasına yönelik çalışmaların hafta içinde netleşmesini umduklarını belirtti.KDTP’nin Hükümette yer alması konusuna değinen KDTP Genel başkanı ve Çevre ile Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar,” hükümette yer almamız çok doğaldır. Parti olarak talebimiz budur.Hükümette paylaşım konusunu önümüzdeki günlerde netleştireceğiz” şeklinde konuştu.Anayasa ile verilen haklar yanı sıra,bu hakları daha ileriye taşımayı istediklerini kaydeden Yağcılar,”hükümet ve parlamento bünyesindeki kurumlarda olduğu gibi diğer kurumlarda da  temsilin artmasını isteyeceğiz” dedi.Şu ana kadar 12 Aralık 2010 genel seçimlerinin galibi Kosova Demokartik Partisi PDK’dan, koalisyon hükümetinin kurulmasına yönelik müzakereler  için  henüz resmi davetiye  almadıklarını, ancak, gayri resmi görüşmelerin yapıldığını belirten Bakan  Yağcılar,”pozisyonumuz bu sefer daha iyi ve daha güçlüdür.Buna dayanarak temsilimizin artmasını bekliyoruz”, ifadesini kullandı.Hükümette Tük Bakan ve Bakan Yardımcıları sayısının artmasını beklediklerini  kasteden  Yağcılar,bakan seçilmesi durumunda Anayasa uyarınca milletvekiliğinin düşeceğini, kendisinin yerine diğer bir  adayın, milletvekiliği koltuğuna oturacağını söyledi.

12 Aralık seçimlerinden 3 milletvekili ile çıkan KDTP, bir süre önce, Boşnak ve Roman milletvekilleriyle birlikte Parlamento grubu kurdu./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

YENİ MECLİS 24 ŞUBAT’TA TOPLANIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel