a

OTOYOL BU SABAH TRAFİĞE AÇILIYOR

 

Yapımı 3 yıl süren Kosova’nın ilk otoyolunun 7’inci bölümü bu sabah saat 07:00’den itibaren  trafiğe açılacak. Sürücüler, dün akşam saatlerinde törenle açılan otoyolunun son bölümünü bu sabahtan itibaren kullanabilecek.

Priştine’den Prizren’e gidecek olan araçlar, Priştine yakınlığındaki Mitroviça güzergahında  yer alan Mazgit köyünde otoyola bağlanabilecek.

12 Nisan 2010 yılında  ABD-Türk ortaklığı olan Behctel-Enka tarafından yapımı başlayan Kosova’nın ilk otoyolu,  TEM (Trans European Motorway) standartlarına göre inşa edildi.

Hız limiti saate 120 kilometre olan otoyol 28 metre genişlikte, çifte yönde 2 şar yol  şeriti ve birer zorunlu yan şeritten ibaretir.

Kapalı sistemin uygulandığı otoyolda displey işaret sistemi, yol kavşaklarında ışıklandırma ve sese karşı bariyerlerden oluşıyor.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRKÇE EVRAKLAR İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAŞVURU YAPILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel