a

NEVZAT HÜDAVERDİ SEÇİM YARIŞINDAN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Yerel seçimlere kısa bir sürenin kaldığı şu dönemde, Kosova Türk Birliği Priştine belediye meclisi üye adayı Nevzat Hüdaverdi seçim yarışından çekildiğini açıkladı.

Hüdaverdi düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi: “Merkezi Mamusa’da bulunan Kosova Türk Birliği KTB Priştine Belediyesi Meclis Üyes Adaylar listesinde bende bulunmaktaydım. Ben 1 ekim 2013 günü parti ile istişareler sonucu seçimlerden çekilme kararı aldım. Bunun nedeni, üyesi bulunduğum Kosova Bağımsız Medyalar Komisyonu yasasında bir çelişki bulunumasıdır. Ancak bugüne kadar bu çelişkiyi bilmiyordum. Bu arada MSK’dan da her hangi bir uyarı gelmedi. Ve KTB adaylar listesinde bulunmayı kabul ettim. 1 Ekim günü çelişki olduğunu öğrenince seçimlerden çekilmeye karar verdim. Yasal süreci takip ettim ancak ve ancak zaman biraz gecikmeli olduğu için, oy pusulaları basılmış oldu. Bu nedenle listelerde gözükmekteyim. Bildirmek isterim ki fiilen hiçbir seçim kampanyasında yer almadım. Yasayı bilseydim elbettekli seçim yarışına katılmazdım. Diğer partilere zarar vermemek adına, listelerde halen aday olarak gözüktüğümden dolayı halka bana oy vermemeleri çağrısında bulunmak istiyorum.”

Hüdaverdi’nin Kosova Bağımsız Medyalar Komisyonu’nda görevine devam edip etmeyeceğine ise ilerleyen günlerde karar verilecek.

Nevzat Hüdaverdinin çekilmesiyle Priştinede halk KDTP ve KTAP adayları arasında seçim yapacak. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

EULEX ŞANS OYUNLARININ OYNANDIĞI BİR MEKANA BASKIN DÜZENLEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel