a

KTAP PRİZREN BELEDİYE MECLİS ADAYLARINI TANITTI

 

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi’nin katıldığı Kosova Türk Adalet Partisi  (KTAP) Prizren belediye meclisi adayları tanıtım kampanyası düzenlendi.

KTAP tarafından yayınlanan basın bildirisine göre,  Prizrenin Luxory palace restoranında düzenlenen ve yaklaşık 950 kişinin katıldığı tanıtım kampanyasında  Başbakanı Thaçi yanı sıra,  Başbakan Yardımcısı Hayretin Kuçi, Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Eğitim Bakanı Ramë  Buja, Anayasa Komisyonu Başkanı Arsim Bajrami,  Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja olduğu gibi  KTAP lideri Arif Bütüç, Genel sekreter Varol Bekteş, Genel başkan yardımcıları, Prizren şube başkanı Cemil Luma, Priştine şube başkanı ve heyeti, Mamuşa şube başkanı ve heyeti, Gilan ve Yanova  KTAP heyetleri de hazır bulundu.

Tanıtımın başında sözü alan KTAP genel başkanı Arif Bütüç, Kosova hükümet yetkililerini, kendi ekibini, halkı ve Prizren adaylarını selamlarken, KTAP ın bugün geldiği noktaya değindi. Başbakan ve ekibiyle varolan anlaşmaların, başta Türk dilinin resmiyeti ve evrakların Türkçe verilmesi sözünü hatırlatarak, birlikte bir çok şeye imza atacaklarını ve salonun böyle tıka basa dolup halkın bu yoğun ilgisiyle karşılaştıkları için memnunıyetlerini dile getirirken, seçimlerde KTAP ‘ın büyük başarılara imza atacaklarını ve herkesin oyunu 90 ‘a ve istedikleri  1 adaya vermelerini, ayrıca Prizren belediye adayı Ramadan Muja’yı unutmayarak bir de 99’a oy vermelerini istedi.

Konuşmaların devamında sözü alan KTAP Prizren şube başkanı ve liste başı Cemil Luma, Kosova hükümetini selamlarken, halkın yoğun ilgisine sevindiklerini ve başarılarının artacağını söyledi. Prizren şubesi olarak Başbakanla yaptıkalrı görüşmelerde şube olarak ilk şartlarının Prizrende Türkçe verilmeyen evrakların 4 kasımda düzeltilmesi ve sözlerin yerine getirilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Konuşmasının sonunda Luma, bu partiyi bizler yarattık ve başaracağız derken herkesi sandık başına davet etti.

Konuşmaların devamında Prizren belediye başkanı Ramadan Muja ve Kosova Başbakanı Hashim Thaçi de adayları ve KTAP yetkiliklerini selamlarken, herkesten Belediye başkanı adayı Ramadan Muja konusunda destek beklediklerini ilettiler.

Tanıtım,  adayların birer birer sahneye çağırılıp ” GELECEĞE BİZİMLE DOĞRU ”sloganıyla devam etti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KDTP’DEN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş