a

DAÇİÇ’TEN SIRPLARA SANDIK BAŞINA GİDİN ÇAĞRISI

 

Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç, Kosova’nın başkenti Priştine yakınlarındaki  Sırp belediyesi Graçanitsa’daki   manastırı  ziyaret etti.

Daçiç’i, Graçanitsa Manastırı önünde, Raşka-Prizren Piskoposu Teodosije’nın yanı sıra,  çok sayıda Kosovalı Sırp karşıladı. Manastır önünde alkış ve “Sırbistan” tezahüratları ile karşılanan Daçiç’e, Kosova ve Avrupa Birliği (AB) Kosova Hukuk Misyonu EULEX  polisleri de eşlik etti.

Kosova Bakanlar Kurulu’nun, dünkü oturumunda “dini ziyaret” olduğu gerekçesiyle Sırbistan Başbakanı Daçiç’in Graçanitsa Manastırı’nı ziyaret etmesine izin vermesinin ardından Kosova’ya gelen Daçiç, manastır ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kosova’dayım çünkü ben barış taraftarıyım” ifadelerini kullandı.

Sırbistan devletinin her zaman Kosova’da yaşayan Sırpların yanında olduğunu söyleyen Daçiç, Kosova’da 3 Kasım’da yapılacak yerel seçim öncesinde başlayan seçim kampanyalarına katılmayacağını ancak bugünkü ziyaretiyle Belgrad yönetiminin Kosova’daki yerel seçimlerde kimi desteklendiğinin mesajını vermek istediğini belirtti.

Kosova’daki yerel seçimlerde oy kullanıp kullanmayacağı ile ilgili yöneltilen soru üzerine Daçiç, “Yerel seçimlerde oy kullanmayacağım çünkü Kosova’da yaşamıyorum ancak Parlamento seçimlerinde oy kullanacağım” dedi.

Daçiç, daha sonra Graçanitsa Manastırı yakınlarında düzenlenen Sırp Halk İnisiyatifi’nin mitingine katıldı. Binin üzerinde Kosovalı Sırp’ın katıldığı mitingte konuşan Daçiç, Kosovalı Sırpları yerel seçimlerde oy kullanmaya çağırdı.

Kosova’nın her Sırp için kutsal bir yer olduğunu söyleyen Daçiç, “Sizleri savaşa zorlamıyorum. Sizleri diğer yöntemlerle mücadeye çağırıyorum. Yerel seçimlerde oy kullanın. Böylece Sırp yönetime sahip olabiliriz” dedi. Kosovalı Sırpları birlik olmaya davet eden Daçiç, “Akıllı ve birlik olun. Birbirinize bombalar atmayın. Elinize geçen şansı iyi değerlendirin ve iktidarı kendi elinize alın” diye konuştu.

Sırp Halk İnisiyatifi’nin seçim mitingine, söz konusu inisiyatifin tüm belediye başkan adayları da  katıldı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KDTP YETKİLİLERİ KADINLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş