a
b
b

BÜYÜKELÇİ OZAN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

 

Türkiye’nin Priştine Büyüykelçisi Songül Ozan, Kurban bayramı mesajında, bayramların birlik ve beraberliğin önemini hatırlamak için en güzel vesile olduğunu belirtti.

Büyükelçi Ozan’ın bayram mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Saygıdeğer Kosova Halkı ve soydaşlarım,

Yarın, Kurban Bayramı’nı kutlamaya başlayacağız. En kutsal değerlerimizi, aramızdaki sevgi ve saygı bağlarını, karşılıklı hoşgörü, şefkat, fedakarlık ve merhamet gibi duygularımızı Bayramlarda daha da canlandırır, pekiştiririz. Bayramlar, birlik ve beraberliğin önemini hatırlamak için de en güzel vesileyi oluşturur. Kırgınlıkları unutarak herkesle sevgi ve kardeşlik hisleri içinde kucaklaşmak Bayramların getirdiği en güzel fırsattır.

Bu yılki Kurban Bayramı’nın da bu duygularla tüm Kosova halkı ve soydaşlarımız tarafından en güzel şekilde geçirilmesini yürekten diliyorum.

Türkiye ile Kosova arasında yüzyıllara dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkileri hiç kuşkum yok ki bu Bayramla daha da kuvvetlenerek ilerleyecektir. Burada yaşayan Türk toplumu da kimliği, dili, kültürü ve geleneği ile bu dostluk bağlarının en değerli köprüsü olarak Kurban Bayramı sevincini karşılıklı sevgi ve saygı içinde Arnavut, Boşnak, Roman, Aşkali ve Gora gibi pek çok toplulukla birlikte yaşayacak ve ortak kutsal değerlerimizi gelecek nesillere birlikte aktaracaktır.

Birlik ve beraberliğine sahip çıkan Türk Toplumunun siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan Kosova’da daha etkin ve arzu edilen bir konuma sahip olacağını, Kosova’nın çok etnili ve çok kültürlü yapısına ve bu genç ülkenin istikbaline daha büyük katkılar sunacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor, Bayramı ailelerinizleve sevdiklerinizle birlikte sağlık ve huzur içinde geçirmenizi diliyorum.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BİNLERCE SIRP PZAP’YE İTİRAZDA BULUNDU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş