a

BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE OKUL ÇANTASI VE KIRTASİYE DAĞITIMI YAPILDI

pristinede_okul_malzemelerinin_dagitimi_devam_etti_2

Kosova Demokratik Türk Partisi Priştine Şubesi  Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kosova Genç Birlik Derneğinin girişimiyle bugün Priştine “Elena Cika” ilkokulunda Türkçe eğitiminde birinci sınıflara kayıt yapan öğrencilere okul çantası ve kırtasiye dağıtımı yaptı. KDTP Priştine Şube Başkanı ve Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, öncellikle “Elena Cika” okul Müdürü Osman Vitiya ve müdür yardımcısı Daut Hamolar ile görüştükten sonra bu okulda birinci sınıfta öğrenim gören öğrencileri sınıfında ziyaret etti. Sınıf öğretmeni Suna Şahini’yi tebrik ederek Priştine’de Türkçe eğitimini tercih eden öğrencileri kutlayıp Türkçe eğitiminin var olması ve yaşanması önemini de vurguladı. Aynı zamanda KDTP Priştine Şubesi olarak eğitime her zaman her yönlü destek sunacağını söyledi.

“Elena Cika” İlköğretim birinci Sınıf öğretmeni  Suna Şahini yapılan bu ziyaretten dolayı teşekkür etti. Türkçe öğretime parti tarafından verilen destek ve yardımlarınız bizleri güçlendirip mutlu etmektedir. Aynı zamanda öğrenciler tarafından küçücük bir şiir programı KDTP yetkililerine sunuldu.

“Elena Cika”Okul müdür yardımcısı  Daut Hamolar’da parti tarafından yapılan ve desteklenen Türk öğrencileri adına sonsuz teşekkürlerini sundu.

KDTP Priştine Şube Başkanı ve Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kosova Genç Birlik Derneğine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Önümüzdeki günlerde öğrencilere kırtasiye desteği yanında ihtiyaç sahiplerine giyim kuşam yardımları devam edeceğini de bildirdi./kdtp.org/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN THAÇİ, ABD BAŞKANI OBAMA İLE BİR ARAYA GELDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet girişjojobet giris