a

KDTP PRİŞTİNE ŞUBESİ İDDİALI

 

Kosova’ da 3 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi   Kosova Demokratik Türk Partisi  (KDTP) Priştine Şübesi belediye meclisi üyeliği için  aday listesini açıkladı.

KDTP Priştine Şubesi Başkanı Cüneyd Ustaibo Dha’ya yaptığı açıklamada , belirlenen seçim listesinden, KDTP Priştine Şubesi’nin seçimlerdeki hedefinden konuştu.

Cüneyd Ustaibo, 3 Kasım’da Kosova’da yapılacak olan belediye seçimlerine KDTP Priştine Şubesi olarak  Priştine Belediye Meclisi’ne  adyalarını belirlediklerini belirterek, asay listesini  Merkez Seçim Komisyonu’na göndereceklerini kaydetti.

Ustaibo, “şimdiye kadar en kabarık bir listeyle seçimlere katılım olacaktır“ ifadesini kullanan Ustaibo, KDTP adına en fazla 10 kişilik listeyle  katılım olmuştu. Bu sefer 22 kişilik bir listeyle katılım olacak. Bu listeye Priştine’nin farklı konumundaki ailelerden  birer  kişiyi  katmıya çalıştık ve çok başarılı olduk. Bu uzun süren bir çalışmanın sonucudur” şeklinde konuştu.

Bu seçimlerde farklı bir yöntem izlediklerine dikkat çeken Priştine Şube Başkanı Cüneyd Usatibo, şimdiye kadar liste başı olan yani liste taşıyıcısı olan kişinin belediye meclisine girdiğini, bu sefer liste başı değil, listede en çok oy kazanan  kişinin ya da kişilerin  belediye meclisine katılımınin  sağlanacağını belirtti.

“Tabi bu vatandaşlarımızın oylarıyla , bizim Priştinelilerin oylarıyla sağlanacaktır”şeklinde konuşan Ustaibo, 22 kişilik adaylar listesinde  Türkiye mezunları , belediyede  uzun yılar çalışan kişiler , bakanlıklarda çalışan kişiler , öğretmenlerimiz , esnaf, doktorlar , eczacılar yani farklı meslek guruplarından gelen kişilerin yer aldığını anımsattı.

Birlikte, bu toplumu, Priştine’yi ayağa kaldırmıya çalışacaklarını ileri süren Ustaibo, “KDTP olarak çok güçlü adaylarımızla bu meclis seçimlerini kazanacağımızdan eminin.  İnşallah Türk halkı için, Priştine için  hayırılı olur ve ilerdeki dönemde büyük isteklerimizle  mecliste Priştine halkını başarıyla temsil ederiz” dedi.

Ustaibo , 2009 belediye seçimlerine kıyasla bu  seçimlerde belediye başkan adayını önermeyeceklerini, sadece meclis için yarışacaklarını belirtti. /T. Kasap/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KDTP PRİŞTİNE ŞUBESİ BELEDİYE MECLİSİ ÜYELİĞİNE ADAY LİSTESİNİ BELİRLEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş