a

SEÇİMLERLE İLGİLİ TARTIŞMALAR ALEVLENİYOR

 

Kosova Merkez Seçim Komisyonu (KQZ) Başkanı  Valdete Daka, bu yılın 3 Kasım tarihinde düzenlenecek olan belediye seçimlerinin Kosova Anayasası ve yürürlükte olan yasalara uygun şekilde örgütleneceğinin altını çizdi.

Oy pususulalarında Kosova armasında  değişiklik olmayacağını bir kez daha yineleyen Daka, medyaya yaptığı açıklamada, “Kosova’nın oy pusulalarındaki armasıyla ilgili tartışmalar, bellli siyasi öznelerin nemalanması için tertipledikleri bir konudur” ifadesini kullandı.

Kosova armasının  hiç bir zaman Seçim Komisyonu oturumlarında ele alınmadığını anımsatan Valdete Daka, “ arma ya da logonun kaldırılması için hiç bir zaman her hangi bir karar alınmış değidlir” dedi.

KQZ Başkanı Daka, Sırpların çoğunlukta olduğu Kosova kuzeyinin 4 belediyesinde yerel seçimlerin örgütlenmesinde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) rol almasını kolaylaştırıcı olarak niteledi.

Bu arada, Kosova Başbakanı  Hashim Thaçi, KQZ’nin Brüksel Antlaşması’nı saygılamasını israr etmiş, Kosova’nın kuzeyindeki Sıtplar ise, oy pusulalarında Kosova armasının yer alması durumunda sandık başına gitmeyeceklerini  duyurmuştu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MUHALEFETTEN İKTİDARA AĞIR ELEŞTİRİLER

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş