a

DOKUFEST START ALDI

dokufest1

12’inci  Dokufest Uluslararası  Belgesel ve Kısa Filmler Festivali’nin çaılışı  Prizren’de yapıldı.

Festivalin açılış törenine katılan Kosova cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Dokufest gibi  seçikin bir kültür organizasyona katılmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Geniş katılımlı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Jahjaga, “ yerli ve yabanı olmak üzere çok sayıda sanatçıyı bir araya toplayan “Dokufest”  gibi önemli bir kültür faaliyetinin yapıldığı şirin Prizren’de olmak ayrı bir sevinç yaşatmaktadır. Bu organizasyonda emeği geçen her kese başarılar dilerim. Umarım festivalde sanatçı ve sanatseverlere kültürümüzün sdahip olduğu tüm değerlerle tanıtmış oluruz” ifadaseini kullandı.

25 Ağustos tarihine kadar sürecek  prestijli festivalde rekoe olan 250 filmin  gösterimi yapılacak.

Prizren “Dokufest” festivalinde, Kan film festivalinde gösterime giren eserler de yer alacak./kosovaport/

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

BURSA HALK OYUNLARI BEĞENİ İLE İZLENDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş