a

KDTP PRİŞTİNE ŞUBESİ GENÇLİK KOLLARI KURULDU

 

IMG_3512-300x225 IMG_3523-300x225 IMG_3529-300x225

Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP, Priştine Şube Başkanı Cüneyd Ustaibo’nun da katılımıyla 26 Temmuz 2013 tarihinde Priştine’de düzenlenen toplantı ile Priştine Şubesi Gençlik Kolları’nı kurdu. KDTP Priştine Şubesi Gençlik Kolları Yönetimi 15 kişiden oluşuyor. Yönetim kurulu toplantıda yer alan 38 kişinin oyu ile seçildi. Toplantının ardından medyaya dağıtılan bildiride şu ifadelere yer verildi;

“03 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girmiş olan KDTP Tüzüğünün 1, 12, 62, 67, 68, 69 ve 70. Maddelerine dayanarak KDTP Priştine Şubesi Gençlik Kollarını kurmuştur.

Toplantında yer alan gençler öncellikle birçok konu üzerinde tartışıp geleceğe yönelik projeler hakkında bir an önce çalışmaya başlamaları kararını ele aldılar. Öncellikle Priştine’deki bölünmeler dile gelirken bunun yanı sıra eğitim, sağlık, kültür spor ve sosyal konuları ele alınırken, Priştine halkından değişik örnekler verildi. Bu konularla ilgili hem proje hem de yaşanan sorunların çözümü için bir an önce harekete geçilmesi karaları alındı.

Gençlik kolları toplantısı sürerken KDTP Genel Başkanı ve yanındaki heyet toplantıya gelip toplanan gençleri bu girişimlerinden dolayı tebrik ettiler. Gençler KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar  ve milletvekillerine  T.C. sınavları, işsizlik eğitim ve sağlık konularında karşılaştıkları sorunları dile getirip bunlara çözüm bulmaları için istemde bulundurlar. KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar gençlerin yapacakları bütün aktivite ve programlarında yanında olup destekleyeceğini bildirdiler. KDTP Genel Başkanı ve beraberindeki heyet gençlere başarıların devamını dilediler.

KDTP Priştine Şubesi Gençlik Kolları Yönetimi şu kişilerden oluşup 38 kişinin oy birliği ile kabul edildi.

1. Oktay Kurteş –Başkan; 2. Cemil İbrahim –Asbaşkan; 3. Edona Arslan-Asbaşkan; 4. Filiz İbrahim – Genel Sekreter; 5. Erdal Ali –YK; 6. Ebru Grozda-YK; 7. Ensar İsmail –YK; 8.Şengül Sipahi-YK; 9. Ozan Çarıkçı –YK; 10. Orhan Kurteş-YK; 11. Dilek Draguşa–YK; 12. Ensar Karabeg–YK; 13. Erol Ömer –YK; 14. Okan Eyup –YK; 15. Sezer Pirçe –YK;

KDTP Gençlik Kolları Başkanı Oktay Kurteş ve yönetimi, kamuoyunu bilgilendirmektedir:

Sevgili Priştineli gençlerimiz ve değerli büyüklerimiz, uzun bir zamandan sonra bizler bir araya toplandık, biz gençlerin sorunlarımızı, istek ve görüşlerimizi duymak istedik. Problemlerimiz, neyse açık açık ortaya koyduk değişik projeler hakkında düşüncelerimizi söyledik. Bizler bugün buradaysak sizin geçmişte KDTP çatısı altında yapmış olduğunuz başarı ve bilgilerinize dayanarak bu yolda devam edeceğizdir. Bizler Priştine halkının bölünmesine ve birbirlerine nefretle bakmasını istemiyoruz. Hoşgörü başarı ve beraberlik, bizim ve bizden sonraki kardeşlerimize yolu açıp güzel bir gelecek bırakmak için buradayız. Bizler kendimizi bildik bileli anne ve babalarımız, KDTP üyesi ve KDTP etkinlikleriyle karşımıza çıktılar. Sizin kurduğunuzu ve yılarca emek harcadığınız bir eseri bozmak değil bu eseri yaşatmak istemekteyiz.

İlerideki günlerde yapacağımız etkinliklerde bizlerle beraber olmak isteyen bütün gençlerimizi şubemize bekliyoruz

Biz sizinle varız!”

KDTP Priştine Şubesi Gençlik Kolları Yönetimi

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

POLİS, SAVAŞ SUÇU İŞLEDİĞİ ŞÜPHESİYLE BİR SIRP’I TUTUKLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel