a

BALKANSAİD PRİŞTİNE ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD),Priştine Üniversitesi ile işbirliğine gidiyor.

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz’ün öncülüğünde Türkiye’yi ziyaret eden  Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gashi ve beraberindeki heyet, BALKANSİAD’ı ziyaret etti. Heyet, BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, BALKANSİAD Başkan Yardımcısı Aytuğ Onur, BALKANSİAD Kurucu Üyesi Prof. Dr. Emin Balkan ve Bursalı iş adamları ile bir araya geldi.

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın kurulmasının son aşamalarına geldiklerini ifade eden Vehbi Varlık, bugünlerde Bursa’ya BALKANTÜRK Üniversitesi’ni kuracaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi ile imzalanan protokole işaret eden Varlık, “Uludağ Üniversitesi ve BALKANSİAD ile işbirliği içerisinde bulunarak Uludağ Üniversitesi’nde okuyan, gerek Balkan kökenli öğrencilere gerek diğer öğrencilerimize staj ve burs imkanı sağlayacağız. Amacımız, dünyaya pırlanta gibi öğrenciler yetiştirmek. Bu protokol sonrasında her türlü projeye BALKANSİAD olarak açığız.” dedi.

Ankara, İstanbul ve İzmir’i ziyaret ettiklerini ancak Bursa’da kendilerini evlerinde hissettiklerini söyleyen Kosova Priştina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gashi ise Balkan göçmeni iş adamlarının başarılarını görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Savaş sonrasında Kosova’nın kalkınmasında Türkiye’de bulunan iş adamlarının desteklerinin rolünün büyük olduğunu söyleyen Prof. Gashi, dünya çapında yaklaşık 190 ülke ile eğitim konusunda işbirlikleri bulunduğunu kaydetti.

Gashi, “Bu beraberlikler içinde en etkin olanı Türkiye ile olan işbirliklerimiz. BALKANSİAD olarak kuracağınız BALKANTÜRK Üniversitesi ile de işbirliğine açığız. Sizlere, akademisyenler dahil her konuda destek olmaya hazırız. Bu birliktelik ile iki ülke de önemli kazanımlar elde edecek.” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

ÇİTAKU: KOSOVA YENİ BİR DÖNEME GİRDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel