a

MALİŞEVO’DA BAKAN AGANİ’YE EYLEMLİ KARŞILAMA

Kosova’da kene vakalarının sıkça görüldüğü Melişevo kentini ziyaret eden Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani’nin makam aracına boyalı saldırı düzenlendi.

Yaz aylarında kene ısırma vakaları Kosova’nın en büyük problemlerinden biri haline geldi. Kosova genelinde bu yıl kene ısırması sonucu 5 kişi KKKA hastalığına yakalanarak hayatını kaybetti. Haziran ayı ortasına kadar bin 323 kişinin KKKA hastalığına yakalandığı belirtildi. Melişevo kenti ise kene vakalarının en çok görüldüğü yerlerin başında geliyor. Her gün yaklaşık 20 kişi kene ısırması sonucu Malişevo Sağlık Ocağı’na başvurarak tedavi altına alınıyor.

 

Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, incelemede bulunmak üzere Melişevo Sağlık Ocağı’na gitti. Sağlık Bakanı Agani Malişevo Belediyesi yetkilileriyle görüştüğü sırada ‘Vetevendosye Hareketi’ üyeleri ve bazı vatandaşlar Bakan Agani’nin makam aracının üzerine sprey boya ile ‘Burada Kene Var, Dikkat !’ yazdılar. Görüşmelerin düzenlediği salona da girmek isteyen Vetevendosye üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Polis dört Vetevendosje üyesini tutuklarken, Bakan Agani görüşmeleri yarıda kesti.

 

Bakan Agani Malişevo’dan ayrıldmadan önce yaptığı açıklamada saldırıdan üzüntü duyduğunu belirtirken, Kosova’daki kene vakalarının önüne geçmek için bakanlığın Dünya Sağlık Örgütü’ne resmi olarak yardım talebinde bulunduğunu söyledi. Bakan Agani ayrıca Priştine Üniversitesi Klinikleri Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümünde KKKA hasatalığına yakalanan hastaların sayısının 52’ye ulaştığını ve bunlardan 17’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı./T.Kasap/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

26 HAZİRAN 2013 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet giriş