a

KDTP HEYETİNİN YOĞUN ANKARA TEMASLARI DEVAM EDİYOR

Ankarada-Yoğun-Görüşme-Trafiği-Vardı-1Ankarada-Yoğun-Görüşme-Trafiği-Vardı-2

 

KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar başkanlığındaki heyetin, Türkiye Cumhuriyetinde görüşmeleri devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve  Yurtdışı Türkler Başkanı Kemal Yurtnaç ile gerçekleştirilen görüşmeler yanı sıra  heyet  Anıtkabiri de ziyaret etti.

KDTP Heyetini kabul eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,” Kosova Cumhuriyeti’nin  diğer ülkelerden tanınması için devamlı görüşmelerde bulunmaktayız. Bu görüşmelerde mutlaka sizlerin varlığınızı da dile getirmekteyiz. Kosova ve Kosova Türkleri’nin  öneminin ne kadar  büyük  olduğunu her zaman  açıkça söylemekteyiz. Bilhasa  KDTP’nin  bakan, milletvekili, belediyelerdeki  ve Kosova hükümetindeki varlığı ikili ilişkilerin köprüsüdür. Bugüne kadar çalışmalarından dolayı tebrik eder ve ilerideki çalışmalarınızda desteklerimizi esirgemeyeceğimizi bir kez daha bildirmekteyim” dedi.

Heyet daha sonra Yurtdışı Türkler Başkanı Kemal Yurtnaç ile bir görüşmede bulundu. Yurtnaç, “Kosovalı kardeşlerimiz özellikle Kosova Türkleri bizler için çok önemli. Bizler bugüne kadar her zaman yanında olduk bugünden sonrada  her açıdan olduğu gibi yine projelerin devamlılığı ve daha da değişik projelerle hem Kosova halkına hemde Türkiye’deki Kosovalı öğrencilerimizin yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

Heyet Ankara ziyareti çerçevesinde Anitkabir protokol ziyaretinde bulundu.  KDTP Genel Başkanı Yağcılar hatıra defterini imzalamayı ihmal etmedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVA VE SLOVENYA GÜVENLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş