a

BAKAN YAĞCILAR, CUMHURBAŞKANI GÜL İLE GÖRÜŞTÜ

988483_594692890565053_269125519_n

KDTP Genel Başkan Mahir Yağcılar başkanlığındaki heyet, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

Heyette KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar,KDTP Milletvekileri Müfera Şinik, Enis Kervan ve Fikrim Damka, Kosova Cumhuriyeti Hükümetinde KDTP Bakan yardımcıları Rifat Krasniç, Kadir Hüseyin, Kosova Mitroviça Belediye Başkan Yardımcısı Erol Zekeriya ve Kamu Yönetimi Bakan başdanışmanı Birsen Şufto yer aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KDTP heyetini ağırlamanın mutluluğunu ifade etti. KDTP bir bakan ve üç milletvekili yanısıra hükümetteki bakan yardımcıları ve yerel yönetimlerdeki temsil heyetini önemsediklerinin altını çizdi. KosovaTürk toplumunun güçlü temsiliyetinin Türkiye – Kosova arasındaki ilişkilere önemli değer ve katkı sunduğunu belirterek bu ilişkilerin devam edeceğini belirtti.

Kosovadaki Türklerin dil,din,eğitim, kültür ve sanatta vermiş oldukları mücadele ve başarılı çalışmaları takip ettiklerini kadeden Gül,  “bugüne kadar vermiş olduğumuz desteklerimiz bugünden sonra da devam edecektir. Kosova Cumhuriyeti’nin herzaman yanında olduk ve olacağızdır. Özellikle Balkanlardaki siz Kosovalı Türklerin Türk kimliğini müslüman değerleriyle korumanız ve yaşatmanız bizleri memnun etmektedir. KDTP olarak Kosovada ki başarınızdan dolayı takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

KDTP Genel Başkanı Yağcılar, Kosova Türklerinin temsiliyeti, çalışmaları ve beklentileri hakkında bilgi sunarak Türkiye’nin varolan desteğini dile getirdi. KDTP milletvekilleri ve bakan yardımcıları ayrıca Kosova Türklerinin eğitim, kültür ve sağlık konusunda destek beklentilerini paylaşarak Cumhurbaşkanı Gül’ü Kosovaya davet ettiler./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

20 HAZİRAN 2013 PERŞEMBE GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel