a

KOSOVA’DAN SESSİZ KAÇIŞ

Geçen günlerde Kosova’nın Vitia şehrinden gençlerin batılı ülkelere “kaçış” olayı, sıradan bir gelişme olarak görünsede, Kosova’nın diğer şehirlerinde de benzer gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı.

Kosova medyasında yer alan haberlerde, iş aramak için batılı ülkeleri seçen Kosovalı gençlerin  sayısının oldukça kabarık olduğu öğrenildi. AB ülkeleri tarafından vize muafiyetine tabi tutulmayan Kosovalılar, Avrupa ülkelerine ulaşmak için genelde ilegal yolları seçmek mecburiyetinde kalıyor.

Haberlerde son günlerde yüzlerce Kosovalı gencin, Kosova’nın Poduyeva, Skenderay, Drenas, Ferizovik, Priştine ile diğer şehirleri terkederek, Avrupa ülkelerine gitmeye ve orada kalmaya çalıştığı iddia edildi.

Priştine otogarından her gece Sırbistan’ın başkenti  Belgrad’a giden tek otobüs sayısının 2-3’e çıkarıldığı öğrenildi. Genç Kosovalıların Belgrad’ın ardından Macaristan’a doğru yol aldıkları kaydedildi.

Haberlerde, son dönemlerde sadece Poduyeva şehrinden  Macaristan’a bin kişinin gittiği, diğer şehirlerden de bir o kadar daha Kosova’yı terdekedenlerin  olduğu iddiası ortaya atıldı.

Belgrad’a gelen Kosovalı gençlerin, Sırp ve Arnavutlar tarafından 250 ile 500 Euro arasında değişen ücret karşılığında ilegal yollardan Macaristan’a geçtiği, bu ülkeye geçer geçmez de Kosovalıların  Macaristan polisine teslim oldukları, ardından da sığınmacı kamplarına götürüldükleri bildirildi.

Macaristan’a sığınan Kosovalıların şans eseri bazılarına  batıya doğru yollarına devam etmelerine izin veriliği , bazılarının bir süre sonra geriye gönderildikleri öğrenildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

BAKAN AGANİ’YE AVRUPALI MÜSLÜMANLAR LİGİ’NDEN ÖDÜL

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel