a

KTAP RESMİ KAYIT SERTİFİKASINI ALDI

 

Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) basına dağıttığı bildiride KTAP’ın Kosova Merkez Seçim Komisyonu tarafndan resmi kayıt sertifakasını aldığını duyurdu. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Kosova Türk’lerinin yaşadığı bu zor dönemlerdeki yeni beklentisi olan Kosova Türk Adalet Partisi Kosova Siyasi arenasında bugünden itibaren resmen yerini aldı.

Kosovalı Türk’lerin tek yönlü ve taraflı siyasetine son vermek, toplumumuzun temsil edilemediği konularda temsil ettirmek, yandaş desteği ve baskıcılıkla bunalmış insanımıza huzur verebilmek, kısacası adaleti ilke edinip yeni bir diriliş yaratmak misyonumuzla siyasi sahneye çıkmış bulunmaktayız.

Türk dilindeki eğitimden başlayarak, Ekonomi, Sosyal ve Sağlık politikaları, Türk Kültürü’nün, Basınının kimsenin tekeli altında olmadığını göstermek, yapılacak olan çalışmalarla yıllarca milletçe yaşanmış olan kayıpların tekrar varoluşuna, kısacası Kosova’nın her alanındaki Türk varlığı ve kimliğinin gerçeğini kabul ettirmek ve ileriye taşımak vizyonumuzla yarınları daha net görebileceğiz.

20.05.2013 tarihinde Kosova Cumhuriyeti Merkez Seçim Komisyonu Başkanınca tarafımıza gönderilen resmi evrakta Partimizin kaydının yapıldığına dair orjinel belgeyi ekte vermiş bulunmaktayız”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SAVCI LAP GRUBU’NA CEZA İSTEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş