a

THY 10’UNCU YAŞINI FESTİVAL GİBİ PROGRAMLA KUTLADI

Türk Hava Yolları,  Kosova’daki  10’uncu yılını festival gibi bir programla kutladı. Priştine yakınlığındaki Marigona Residence’ta  düzenlenen programda misaferler farklı bir gün yaşadı.

Kalabalık bir katılımın gerçekleştiği programda, konserler, yarışmlar ve değişik aktiviteler yer aldı. Programda çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için düşünülen oyunlar ve park alanları sayesinde küçükler de doyasıya eğlendi.

Türk Hava Yolları Kosova’daki 10’uncu yaşına Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Sadullah Yılmaz’ın da katılımıyla konfeti yağmuru ve pasta kesimiyle girdi.

Türk Hava Yolları  Kosova Temsilciliği Genel Müdürü Gökhan Hacıibrahimoğlu, Türk Hava Yolları’nın 10. yılının bütün Kosova halkıyla birlikte güzel bir kutlama olmasını ve çocuklardan gençlere, gençlerden yetişkinlere yani bütün kesimlere hitap etmeyi amaçladıklarını söyledi. “Çok mutluyuz çok güzel bir organizasyon oldu. Kosova halkına, hem 10 yıldır bize gösterdikleri tevecühü hem de bugünkü katılımdan dolayı çok teşekkür ederim” diyen Hacıibrahimoğlu,  bu yıl 14. Frekansa çıktıktıklarını  ve haftada 14 seferle hizmet vermeye başladıklarını kaydetti. Hacıibrahimoğlu,  İnsanlar daha iyi bağlantılarla dünyanın dört bir yanına daha hızlı ulaşabiliyorlar derken  aynı zamanda bunun da kutlamasını yaptıklarını ifade etti. Hacıibrahimoğlu,  sözlerini biz bayrağı yeni devraldık ve inşallah hizmetlerimizle buradaki halka layık olmaya çalışacağız ifadeleriyle sonlandırdı.

Türk Hava Yolları  Karadağ Temsilciliği Genel Müdürü Oğuz Türkeri ise kutlamada olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Kosova’ya ilk geldiğimde Türk Hava Yolları burada 3 seferle uçuyordu. Haftada 3 seferden şimdi gelinen nokta olan 14 seferin gururunu yaşıyorum. 2010 senesinde ben burayı devrederken gelen arkadaşların bu hassasiyeti daha ileri götürceklerine inandığımı belirtmek isterim. Gelinen bu noktada görüyorum ki Türk Hava Yolları ve Kosova hakettiği değere şu anda ulaşmış durumda. Bu yönden gerçekten çok mutluyum.”

Program halka açık olarak gerçekleşti./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİZREN BELEDİYESİ VE EĞİTİM BAKANLIĞI’NA TÜRKÇEYİ UYGULA ÇAĞRISI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş