a

KOSOVA OTOYOLUNA PRESTİJLİ ÖDÜL

Kosova’nın ilk otoyolunu inşa eden ABD-Türk ortaklığı Bechtel- Enka şirketi, “En İyi Global Proje” ödülüne layik görüldü.

Engineering News Record tarafından organize edilen proje  yarışmasının  otoyol kategoresinde adaylığını gösteren  Bechtel- Enka  Ortaklığı, bu prestijli ödülü klazandı.

Yarışmaya  farklı alanlarda 70 kadar projenin katıldı.

Bechtel- Enka şirketinin  Kosova otoyolu projesi  yöneticilerinden Chris Jennions, ödüle almaktan büyük heyecan duyduklarını belirterek, yabancı ülkelerde farklı projellerin gerçekleştirilmesinde varılan aşamayı gösteren ödülün, “ ekibimizin iyi çalışma çıkardığının bir takfiridir” ifadesini kullandı.

Enka İcra Kurulu üyesi Özger Ünal da, ödülün, ülkenin kalkınmasına dair Kosova Hükümeti’nin takdir edici vizyonuna ayna tuttuğunu belirtti.

Arnavutluk –Kosova  sınırındaki Morina ile Kosova- Sırbistan sınırındaki Meradre  güzegahını bağlayan Kosova’daki otoyolun uzunluğu 102 kilometredir. Yolun 60 kilometresi  hizmete veridli, geri ksalan kısmının da bu yılın sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Bechtel ve Enka şirketleri, Arnavutluk, Hırvatistan ve Türkiye olmak üzere 28 bin kilometre otoyolun, toplam 350 kilometre uzunluğunda 100 kadar tünelin yapımını gerçekleştirdi.

Bechtel- Enka geçen yıl, kara yollarının yapımında Kara Yolları Federasyonu tarafından dünya çapında ödül kazanmıştı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MAMUŞA BELEDİYE BAŞKANI BÜTÜÇ’TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel