a

13. ULUSLARARASI PRİŞTİNE YARI MARATONU KOŞULDU

 


Kosova’da sırasıyla  13’üncü uluslararası yarı  maraton koşusu düzenlendi.

“Barış ve hoşgörü”  adı altında düzenlenen geleneksel yarı maraton koşusuna yerli ile yabancı olmak üzere bin kadar yarışmacı katıldı.

Son derece heyecanlı ve çekişmeli geçen maratona Priştine merkezinden start verildi. Büyükler kategorisinde  5 ve 21 kilometre uzunluğundaki koşuya  çok sayıda yarışmacı katıldı.

Kosova Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle yapılan Priştine uluslararası yarı maraton koşusunu,Kenyalı Julius Kiprano Layat kazandı.

1 saat 4 dakika 16 saniye ile Priştine uluslararası maratonun gelmiş geçmiş en iyi derecesini kazanan  Kenyalı koşucu Layat yaptığı açıklamada, maratona ilk defa katılmaktan mutlu olduğunu, kolay olmayan maratonu birinci bitirmesinin ayrı bir heyecan teşkil ettiğini kaydetti.

40’tan  fazla ülke sporcusunun yarıştığı yarı maraton koşusuna Kosovalı siyasiler de katıldı.

Maratona ilk kez katılan Kosova Ticaret ve Sanayi bakanı Mimoza Kusari Lila, hedefinin yarı değil tam maraton koşusuna katılmak olduğunu belirterek, bir soru üzerine, “Kosova’da da  kalkınma maratonu var. Zorlu bir maraton. Hem koşu olarak hem de kalkınma olarak maraton zorlu bir yarış” yanıtını verdi.

Maraton koşusu çerçevesinde engellilerin 1 kilometrelik koşusu da büyük heyecanla izlendi. 1 kilometrelik mesafeyi en kısa süre tamamlamak için ter döken engellilerin koşuya katılmaktan memnuniyetlik duydukları gözlendi.

Bayanlar kategorisinde birinciliği kazanan Sadije Sadiku, koşu için uygun olan tekerlikle sandalye sandalye  yokluğu gibi şartların henüz oluşmadığına dikkat çekerek, engellilere spor alanda imkanların artrılmasını istedi.  

Kosova Atletizm Federasyonu Başkanı Halil Sylejmani de  çok sayıda ülkeden gelen katılımcıların, bu yılki maratonun daha kapsamlı olmasını sağladığını, bu yarışmanın  amacına ulaştığını belirtti.  Yarı maraton koşusunun sonunda, derece alan yarışmacılara, Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Memli Krasniqi tarafından madalya ve kupa verildi.

Maratonun sonunda yorgunluktan fenalık geçiren sporcular da oldu. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAKAN YAĞCILAR’IN TÜRKİYE TEMASLARI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel