a

RAİF BUŞ YENİ MECLİS TOPLANTISINA KADAR “DOĞRU YOL”DAKİ GÖREVLERİNİNE ARA VERDİ

Prizren “Doğru Yol” Türk Kültür sanat Derneği Başkan Yardımcısı Raif Buş, dernek meclis toplantısına kadar  dernekteki görevlerine ara verdiğini açıkladı.

Raif Buş medyalara gönderdiği yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dernek meclis toplantısı – yeni yönetim seçim toplantısına kadar görevlerime ara veriyorum.

Kendimi bildim bileli Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği üyesiyimdir.

Yetmişlerde derneğimiz adına 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde Atatürke ait okuduğum şiir beni ömür boyu derneğe , sahneye sadık kalmamı sağladı.

60 yıldır başarıdan başarıya emin adımlar ile yürüyen derneğimizde Nazım Hikmet yazın kolu başkanlığı , Yönetim kurulu üyelikleri , Dernek sekreterliği , Aziz Buş tiyatrosu başkanlığı , Marketing – bilgi işlem kol başkanlığı ve Dernek yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum.

Kosova dernekler kanunu ve derneğimizin tüzüğü gereği şu an bulunduğum dernek başkan yardımcılığı görevleri geçerliliğini yitirmiştir.

Dolayısıyla Doğru Yol derneğimize , derneğin tüzüğüne , beni bu göreve oy vererek görevlendiren  saygı değer dernek üyelerine saygımdan dolayı Prizren – Kosova  Doğru Yol TKS Derneği üyeliğim devam etmek kaydıyla , Marketing – Bilgi işlem kolu başkanlığına – Yönetim kurulu üyeliğime ve dernek yönetim kurulu başkan yardımcısı görevlerinden dernek tüzüğü gereği Dernek meclis toplantısı – yeni yönetim seçim toplantısına kadar ara veriyorum.

Dernek meclis toplantısı – Seçim toplantısı sonrası , Yeni yönetimin kurulunun dernek tüzüğüne uygun verileceği her görevi kabul etmeye hazırım.”

Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği Eski başka n yardımcısı Raif BUŞ

06.05.2013

Prizren-Kosova

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAHÇECİ HASTANESİ SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel