Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 26 Eylül 2012’de Prizren’’e doğru yola çıkan Kültür Tırı, 7 ay süreyle Kosova’da kalarak, buradaki çocuklarla eğitim faaliyetlerinde bulundu.
Kosova’da çocuklara eğitimde destek olmak misyonunu tamamlayan Kütür Tırı bugün İstanbula yola çıkıyor.
Yunus Emre Vakfı’nın PriştineKosova Temsilciliği olan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Türk elçiliğinin daveti üzerine, TEGV ‘in 24 Gezici Öğrenim Biriminden biri olan ve 2010 yılında, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması nedeni ile imal edilen Kültür Tır’ı, Kosova’daki çocuklarla buluştu. Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri, Kosova genelinde çocukları eğitimle buluşturmaya ve çocuklar için bir umut kaynağı olmaya devam ediyor. Kültür Tırı Ateşböceği eğitim aracı TEGV’in, ilköğretim çağındaki çocuklara devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak ve onlara yaşam becerileri kazandırmak amaçladık. TEGV, Türkiye genelinde 38 ilde 10 Eğitim Parkı, 51 Öğrenim Birimi, 24 Gezici Öğrenim Birimi ve 3 İl Temsilciliği ile 88 noktada faaliyet göstermektedir.
Kültür Tırı Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Sinan Ural, Kosovaport’a yaptığı açıklamada, Makedonya’ başlayan eğitim çalışmalarının , Prizren’den sonra Mamuşa’da ve Priştine’de devam etttiğini hatırlatarak, TEGV’nin Kosova’da uygulayadığı eğitim etkinliklerinin, Kosova Eğitim Sistemi hakkındaki temel bilgileri esas alarak oluşturduğunu kaydetti.
Ural,1 eğitimlerde, çocukta özgüven, barışçılık, sanata yönelik olumlu tutum, adalet, sosyal sorumluluk, kültürel değerleri koruma ve geliştirme, değerlilik, kendini ifade edebilme, yaratıcılık, empati gibi duygu ve becerilerin gelişimi, insan hakları ve toplumsal sorumluluk konularında farkındalık ve duyarlılık kazanmaları için uygun ortam sağlamayı amaçladık ve yaklaşık olarak (Arnavutça eğitim alan öğrencilerimizde dahil) Kosova’da 2100 çocuğumuzun TEGV etkinliklerinden faydalanmalarını sağladık. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında: Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor” ifadesini kullandı.
23 Ocak 1995 yılında Suna Kıraç öncülüğünde Türkiye’nin önde gelen iş, sanat ve medya temsilcilerinin bir araya gelmesiyle kurulan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) , ilköğretim çağındaki çocukların temel eğitimlerini tamamlayıcı, ders saatleri içinde ve dışında çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Oluşturduğu özgün eğitim programlarını kurduğu Eğitim Parkları, Öğrenim Birimleri, Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri, İl Temsilcilikleri ve ‘Sosyal Etkinliklere Destek Protokolü’ kapsamında ilköğretim okullarında, gönüllüleri aracılığı ile hayata geçiriyor. 7-16 yaş arası çocukların, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim programları ile etkinlikler uyguluyor. Türkiye’nin eğitim alanında en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, bu kez daha güzel bir dünya için, 17 yıldır başarı ile uyguladığı özgün modelini ülke dışına bu hususta Kosova’ya taşıdı./kosovaport/
FULE SIRBİSTAN’I AB YOLUNDA TEŞVİK İÇİN BELGRAD’TA
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI