a

“DOĞRU YOL” TÜRK KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ KOSOVA’DA YILIN DERNEĞİ SEÇİLDİ

prizren doğru yol derneği

Kosovalı Türklerin en köklü derneklerinden ‘Doğru Yol’ Türk Kültür ve Sanat Derneği, gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerle 2010 yılının derneği seçildi. 1951 yılında kurulan ve 60 yıldır gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerle Kosova’da Türklüğün yaşatılmasında ve ayakta kalmasında büyük rol oynayan ‘Doğru Yol’ Derneği, Prizren Belediyesi tarafından yılın derneği seçildi. Prizren Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yılın spor ve sanat ödül töreni bu yılda düzenlenen geceyle gerçekleşti. Spor ve kültür dallarında verilen 2010 yılı ödül töreninde Arnavut, Türk, Boşnak ve Rom derneklerde değişik dallarda ,ödüller aldı. Ödül töreninde 2010 yılında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerle ‘Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği’ 2010 yılının derneği ilan edildi.

Çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen ödül töreni gecesinde bir konuşma yapan Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya, Prizren Belediyesi’nin geleneksel olarak birkaç yıldır düzenlediği yılın spor ve kültürel ödül törenine her geçen yılı ilginin daha da arttığını söyledi. Muya, ödül alan sporcu ve dernek temsilcilerini kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi. Konuşmaların ardından 2010 yılında aktif olan dernek ve sporculara ödülleri verildi.

Gecede bu yıl 60’inci yılını kutlamaya hazırlanan Kosova’nın en köklü derneklerinden ‘Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği’ 2010 yılının en başarılı derneği olarak seçildi. Ödülü dernek adına derneğin yönetim Kulu başkanı Tahir Luma aldı. Yaklaşık 2 saat süren gecede Arnavut, Türk, Boşnak ve diğer derneklerin folklor ekipleri birer gösteri sundu.

DOĞRU YOL TÜRK KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ

1951 yılında kurulan ‘Doğru Yol’ Türk Kültür ve Sanat Derneği, bu yıl 60’ınci yılını kutlamaya hazırlanıyor. Sanat Müziği, Tasavvuf Müziği, Tiyatro gibi değişik kolları olan Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği, Kosova’da Türklüğün yaşatılmasında büyük rol almıştır. Eski Yugoslavya döneminde değişik yarışmalarda  ödüller alan dernek, halen Türkiye’de değişik festivallere katılıp Kosova’yı temsil etmektedir.

Derneği bugüne kadar Türkiye’den eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Abdullah Gül, Ali Babacan, Genel Kurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli ziyaret etti./ E. Tabak/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVALI HASTALARIN TEDAVİSİ ÖZEL HASTANELERDE YAPILABİLECEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş