a

KOSOVA’DA 9 YETKİLİ 2012′ DE MİLYONER OLDU!

Kosova Yolsuzlukla Mücadele Ajansı tarafından yayımlanan 2012 raporda, yolsuzlukla mücadele etmekle görevli mekanizmaların fazla başarı göstermedikleri belirtildi.

Kosova Yolsuzlukla Mücadele Ajansı Müdürü Hasan Preteni, Ocak- Aralık aylarını kapsayan  2012 yılı  raporu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yolsuzlukların önlenmesinde bazı neticelerin elde edildiğini, ayrıca yolsuzluğa karşı mücadelede hukuksal altyapının oldukça güçlendiğini belirtti.

Preteni, 2012 yılında, 80’ni 2011 yılına ait olmak üzere toplam 164 vaka hakkında soruşturma başlatılması nedenlerinin tespit edildiğini anımsattı.

244 vaka hakkında ön incelemeler yapıldığına işaret eden Hasan Preteni, 52 vaka  cezalarla sonuçlandığını söyledi.

Kosova’da yüksek görevlerde bulunan ve mal varlıklarını açıklayan 300  yetkiliden 38 yetkilinin gelir kaynaklarını açıklamadıklarını, 9 yetkilininde 2012’de yaptıkları bildirimlerde, mal varlıklarının milyonlar Euro tutarında olduğunu açıkladıklarını kaydeden Hasan Preteni, Kosova’da 869 yetkilinin birden fazla görevde buklunduğunu, 670 yetkilini,n iki görevi birden yürüttüğü, 167 yetkilinin de 3 görevi aynı anda yaptıklarını söyledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA, GERİ DÖNEN AZINLIKLARA YARDIM ÇABALARINI HIZLANDIRDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel