a

KOSOVA İLE TÜRKİYE ARASINDA TURİZMDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türkiye  ile Kosova arasında turizm alanında işbirliği yapılmasını öngören iyi niyet protokolü imzalandı.

Priştine’de düzenlenen törende işbirliği protokolü, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo’nun katılımıyla Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)   ile Kosova   Seyahat Acentaları Derneği  (SHTAK)  temsilcileri tarafından imzalandı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kosova’ya gelen   heyeti  ile Kosova’nın en büyük seyahat acentaları temsilcileri ile toplantı düzenledi.

İşbirliği Protokolü’nün imzalanması öncesinde yapılan toplantıda, Türkiyeli turizmcilere Kosova’nın turizm potansiyeli tanıtıldı.

Toplantıda yapılan konuşmalarda turizm alanında işbirliğin derinleşmesi için iki ülkenin  son derece arzulu olduğu belirtildi. Turizm alanının gelişmesinin, ikis kardeş üşle ve halk arasındaki ilşikililerin daha da pekiştirilmesine katkı sağlayacağı kaydedildi.

TÜRSAB’ın Kosova’da bulunmasından büyük bir onur duyduklarını belirten Kosova Ticaret ve Sanayi  Bakan  Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, TÜRSAB gibi 7 bin üyesi olan bir kuruluşun burada bulunması ve Kosova’yı desteklemesinin çok önemli olduğunu söyledi. Kosova’nın, Türkiye’deki  tur operatörlerinin ziyaret programlarına dahil edilmesi talebinde bulunduklarını kaydeden Bakan Yardımcısı Ustaibo, turistlerin günlük ziyaretlerinin bir ya da iki gecelik ziyaretlere dönüştürülmesinin Kosova açısından önem taşıdığını savundu.

Turizm alanında Türkiye’nin birinci ligde oynayan  ülke konumunda olduğunu belirten TÜRSAB Başkan Yardımcısı Çetin Gürcün, “bu çok uzun yıllara yayılan çabanın sonucu. Bundan dolayı elde edilmiş çok büyük bir birikim var. Kendilerine bu birikimlerimizi aktaracağız. Gerek buradaki sektörün yapılanması, gerek hizmet kalitesinin artırılması, diğer taraftan da Türkiye’deki Türk vatandaşlarının turizm potansiyelinin bub bölgeye yönlendirilmesi hususunda Birlik olarak elimizden gelen her türlü desteği  verceğiz” şeklinde konuştu.

Kosova   Seyahat Acentaları Derneği  (SHTAK) Başkanı Baki Hoti, Kosovalı turizm personelinin Türkiye’de  farklı alanlarda  eğitilmesi Kosova için çok büyük bir kazanım olacağına vurgu yaptı.

TÜRYAB heyeti Kosova ziyaretinin birinci gününde  Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo tarafından kabul edildi, Priştine’de Kosova-Turkiye Ticaret  Odası’nı  da ziyaret etti./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KADINLAR MECLİS ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİSİ DÜZENLEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş