a

“GERÇEK” DERNEĞİ YÖNETİMİ, DENETİM KURULU’NU YIKICILIKLA İTHAM ETTİ

Priştine “Gerçek” Kültür, Sanat ve Spor Derneği, Denetim Kurulu’nun taleplerini içeren bildiriyi görüşerek, Denetim Kurulunu yıkıcılıkla suçladı.

“Gerçek” KSS Derneği tarafından medyalara gönderilen yazılı açıklama şöyle:

“Gerçek” KSSD Yönetim Kurulu, 2013 yılının Ocak ve Şubat aylarında yapmış olduğu toplantılarda, derneğin 2013 yılına ait

Faaliyetler Programı’nı saptamıştır. Bu arada, Denetim Kurulu’nun, dernek yönetimine göndermiş olduğu talebi de görüşüp değerlendirmiştir.

“Gerçek” KSSD’nin 2013 yılına ait Faaliyetler Programı çerçevesinde, 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında dernekte üyelik başvuru süreci başlatılacak ve uygulanacaktır. Aynı zamanda, “Gerçek” KSSD Tüzügü’nun Hazirlanması’na ait Komisyon’un kurulması öngörülmektedir.

Komisyon tarafından haırlanacak olan tüzük taslağı, derneğin Web Sitesi’nde de yayınlanacak. Öyleki dernek üyeleri ve vatandaşlarımız, tüzük taslağı ile ilgili öneri ve uyarılarını, derneğin yönetimine internet aracılığıyla da iletebilecekler. Bu işlerin tamamlanmasından sonra, derneğin tüm üyelerinin davet edileceği Genel Meclis’in (Genel Kurul’un) toplantısında derneğin yeni tüzüğü onaylanacaktır.

Yeni tüzügün onaylanması sürecinin 2013 yılı Ekim ayının sonuna kadar tamamlanması planlaştırılmıştır. Denetim Kurulu’nun değerli üyelerine önemle duyurulurması gereken daha birkaç nokta üzerinde de gerekli açıklamaların yapılması kararlaştırılmıştır.

“Gerçek” KSSD’de yeni seçimlerin 2015 yılında yapılması planlaştırılmaktadır. Çünkü “Gerçek” KSSD Başkanı’nın görev süresi iki değil, dört yıldır. Hatırlatalım: 2011 yılının Şubat ayında yapılan son seçim toplantısında, “Gerçek” in yürürlükte olan tüzüğünde yer almayan üç yeni ilke kabul edilmiştir.Yani Seçim Komisyonu’nun önerisi üzere “Gerçek” te seçimlerin başkanlık sistemi üzere yapılması, Denetim Kurulu’nun seçilmesi ve yeni başkanın görev süresinin iki değil, dört yıl olması benimsenmiştir. Seçim Komisyonu’nun bu önerilerini, Seçim Toplantısı Başkanlık Divani adına, toplantıyı yürüten Sn. Taner Yusuf sunmuştur ve bu önerilerin hepsi oybirliğiyle onaylanmıştır. Şimdi başkanlık sistemi ve denetim kurulunun varlığının saygılanması, öte yandan dernek başkanın görev süresinin dört yıl olmasının saygılanmaması mı söz konusudur?

Denetim Kurulunun’nun amacı bu mudur? Böyle bir saygısızlık ve ilkesiz yaklaşım kabul edilemez. Böyle bir yaklaşım gereksiz ve yersizdir.

“Gerçek” KSSD Başkanı 20-23 Şubat tarihinde, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından Türkiye’nin İstanbul Şehri’nde düzenlenen Kosova Çalıştayı çalışmalarına “Gerçek” KSSD’yi temsil etmek için bu toplantıya davetli olarak katılmıştır. Bu yüzden, Denetim Kurulu’nun “Gerçek” KSSD Yönetimine göndermiş olduğu yazılı talebine, “Gerçek” yönetiminin yanıtı sözü edilelen yolculuk sonrasına ertelenmiştir. İyi ama Denetim Kurulu, görevleri ve yetkileri kapsamı dışına çıkıp, 27.02.2013 tarihinde bir basın bildirisi yayınlayarak, yayın-basın araçları vasıtasıyla hitap etmeyi yeğlemiştir. Bu, bir hatadır. Denetim kurulunun böyle bir davranışı “Gerçek” Derneği’ne ve genelde halkımıza olumsuz yansımalar yapacaktır.

Değerli halkımız, Denetim Kurulu’nun basın bildirisinde iki yıllık zamanın sona erdiğini ve şimdiki yönetimin meşru olup olmadığı konusu hakkında söz etmesi kabul edilmez.Eğer ki başkanlık süresi iki yıl olsa bile, soruyoruz hangi yönetim seçimleri takvim tarihinde günü gününe yapmıştır da bizden bu istenmektedir. Bu, sadece dernekler için değil parti hatta devletler için de geçerlidir. Demek oluyor ki parti ve devletlerin tam tarihte yapmadığı seçimler söz konusu ise, o parti ve devletlerin başkanları meşru değildir. Böyle bir yaklaşım tamamen anormal ve komiktir. Üstelik eğer şimdiki yönetim kurulu meşru değilse, denetim kurulu da meşru değildir.

Denetim kurulunun, bu yönetimin seçilmesinden bu yana kadar “Gerçek” KSSD’nin devamlı işlerini baltalamak ve çıkmaza sokmaktı  ve devamlı “Gerçek” KSSD’nin yönetim kurulunun yapmadığı işleri bir tehdit şeklinde yönetime sunmaktı maksadı. Değerli Denetim Kurulu üyeleri, siz Gerçek Derneği’nin sözünü ettiğiniz tüzüğünde yoksunuz ancak seçimlerde yaptığımız sözlü anlaşma sonucu kurulan bir kurulsunuz. Ama hiçbir zaman yönetim kurulunun bir üst düzey organı değildiniz ve olamasınız. Denetim kurulunun bu güne kadar yaptığı tehdit, yıkıcı siyaset ve karalamalar dışında, yapmadığınız “Gerçek” KSSD eski ve yeni (şu andaki) yönetimi arasında devir-teslim işlemidir. Denetim Kurulu bu hasas konu hakkında şimdiye kadar gerekli duyarlılığı ve vazifelerini her nedense yerine getirmemiştir. Aslında Denetim Kurulu’nun devirteslim işlemlerinde duyarsız davranması tesaddüf  bir şey değildir.

Çünkü Gerçek’in “Uğur Boceği” Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Kolu’na bağışlanan paraların, kol başkanı Ekrem Safçı tarafından “car cur” edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan yolculuklarda çoçuklara verilen gündeliklerin çocuklara başkan ve eşi tarafından iade edilmemesi, yerli ve yabancı değişik kurum ve kuruluşlardan çeşitli bağışların alınması için “Gerçek” KSSD’nin mühürünün önceki dönemde kötüye kullanılması sebepleriyle devir teslim işlemine yanaşılmamıştır.

Çünkü “Uğur Boceği” Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Kolu, “Gerçek” KSSD’nin bir kolu olmasına rağmen, özel (başlı başına) cari hesabina sahip idi. Değişik kurum ve kuruluşlardan bağışların alınması için, kol başkanı, Ekrem Safçı “Gerçek” in Mühürü’nü kullanıyordu, paralar ise “Uğur Boceği” nin Cari Hesabı’na aktarılıyordu. Böyle bir durumda “Uğur Boceği” Çoçuk ve Gençlik Tiyatrosu Kolu’na adanan paraların nasıl ve nice harcandığını denetlemek adeta olanaksız idi.

“Gerçek”in yeni yönetimi, bu uygulamaları tamamıyla ortadan kaldırmıştır.

Çoçuklara adannan gündeliklerin tiyatro başkanı Ekrem Safçı ve eşi tarafından nasıl kötüye kullanıldığını kanıtlamaya da hazırız. Bu hususta “Gerçek” Derneği’ne görgü tanıkları olarak bazı ana babaların yaptıkları yazılı şikayetleri de yayınlamaya hazırız.

Netice itibariyle, eski ve yeni (şu andaki) yönetim arasında devir teslim işleminin yapılmamamasının esas nedeni “Uğur Böceği” Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’nun 2011 yılına kadar yaptığı harcamalarla ilgili “Gerçek” KSSD’ye hiçbir fatura vermemeyişinden ileri gelmektedir. Tiyatro Başkanı Sn. Ekrem Safçı bu faturaları zaten veremez, çünkü bu paralar kötüye kullanılmıştır, bu paraların harcanması fatura karşılığı olmadan yapılmıştır.

Gerçek” Derneği’nin şu andaki yönetimi, bu tür sorumsuz davranışları ve kötüye kullanmalara “dur” demiştir, onları tamamıyla önlemiştir. Denetim Kurulu Başkanı Ekrem Safçı’nın denetim kurulu adına basın-yayın araçlarına gönderilen bildirinin asıl amacı yapıcı değil, yıkıcıdır. Halkı bunaltmaktır. “Gerçek” Derneği’ne eski düzenin getirilmesini sağlamak ve böylelikle eski davranışları meşru kılmak ve “Gerçek”in adını ve maddi araçlarını şahsi çıkarları uğruna kötüye kullanmaktır. Bunu şu andaki yönetim ve muhtemelen ilerideki yeni yönetimler de artık hiç bir zaman müsade etmeyecektir.

Denetim Kurulu’nun basın bildirisinde, “Gerçek”in kapatılması ollasıllığı da tehdit olarak ortaya koyulmaktadır. Sayın Denetim Kurulu Başkanı ve değerli üyeleri, Sizin derneği kapatmaya gücünüz yetmez. Siz “Gerçek”i yüz kere kapatsanız da, biz yüz kere yeniden açarız.

Bu basın bidirisini merhum Uğur Mumcu’nun çoşku ile okuduğu şiirin satırlarıyla bitirmek istiyorum:

Halkız biz yeniden doğarız ölümlerde

Halkım ben, parmakla sayılmayan

Sesimde pırıl pırıl bir güç var

Karanlıkta boy atmaya

Sessizliği aşmaya yarayan…

 

“Gerçek” KSSD Yönetim Kurulu adına Başkan                                               Priştine, 08.03.2013

Kemal Dobırçan

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

GELECEK HAFTA KAR GELİYOR!

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş