a

KDTP MAMUŞA ŞUBESİ, BELEDİYENİN SORUNLARINI TARTIŞTI

 

KDTP Mamuşa Şube Başkanı Rıfat Krasniç başkanlığında, 3 Mart 2013 tarihinde Mamuşa’da genişletilmiş toplantı düzenlendi. Toplantıya KDTP Mamuşa şubesi meclis üyeleri, Mamuşa Kadın kolu başkanı ve üyeleri,Mamuşa Gençlik kolu başkanı ve üyeleri Mamuşa Belediyesi Meclis üyeleri, Mamuşa Tarımcılar Derneği , Alperenler ve Gönüleli Derneği üyeleri katıldı.

Toplantının ardından yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

 

Toplantının amacı Mamuşa’da ki güncel gelişmeler, Parti çalışmaları, Mamuşa Belediyesi’nde ki gelişmeler ve Kosova’da var olan siyasi gelişmeler konusunda bilgi alışverişinde bulunmak.
Rıfat Krasniç, Mamuşa’da bazı kişiler tarafından halka verilen yanlış bilgilerin ortadan kaldırma ve var olan gelişmeleri aktarmak için bu toplantının düzenlendiğini bildirdi.Güncel gelişmelerde KDTP’nin yapmış olduğu faaliyetler, Türkiye’ye yapılan ziyaretler ve Türkiye’den Kosova’ya yapılan ziyaretler hakkında bilgiler sundu. Toplantıda ayrıca Mamuşa Belediyes’inin çalışmaları, eğitim ve Mamuşa’da “ Mamuşa Torajdesi” yapılan özelleştirme konuları konuşuldu.
Mamuşa’nın Belediye olma aşamasını bir daha tekrarlayan Kraniç, KDTP’nin bu girişimini ve bu aşamada çaba gösteren kişilerin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Mamuşa Belediye olduysa bu başta Mamuşa halkının ve KDTP’nin büyük bir başarısıdır. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bireysel başarılar hiçbir zaman zafer sayılmaz. Ama bizler bu başarıyı beraber çalışarak elde ettik. Sadece belediye olmakla işler bitmiyor. Belediyenin gelişmesi ve yatırımların artması ancak başarıyı daim kilir. Ama mallesef Mamuşa’da son dönemlerde hiçbir olumlu adımlar atılmadı. Bu, belediye yönetimin suçudur.
Mamuşa Belediye Meclis üyeler ise Beldiye çalışmarı konuşnda bilgi verdiler. Meclis üyeleri, Belediye başkanı Belediye Meclis Toplantılarına katılmadığı ve Belediye arabasıyla özel işlerinde kulandığı ve yanlış politikaları yüzünden halkta bölünme ve yatırımlarda SIFIRA düşmemize sebep oldu. Kişisel çıkarlar sonucu soydaşlarımızı bile işten çıkardığını bildirdiler. Bizler meclis üyeleri olarak her toplantıda sorunları ortya atıyoruz. Fakat belediye başkanı farklı bir parti kurma çabasıyla hem bölünmeyi artırmak çabasında hemde Belediyenin çalışılmaz durumu getirdi.
Eğitimde durumlar çok kötü olduğunu ve aynı şekilde okul yönetiminin yanlış stratejiler yürüttugi söyleyen Krasniç, Devlet Bitirme sınavındaki düşük başarı için birilerinin hesap vermesi gerektiğini savundu. Örneği sınıf öğretmenliğini bitiren Sn. Neşe Tabak lisede yurttaşlık, tarih, coğrafya ve resim LATİNCE derslerini vermesi sebebiyle ve buna benzer yapılan yanlışlıklar eğitimi bu seviyeye getiren sebepler dir . Toplantıya katılan gençlerde Rıfat beyle aynı fikirde olduklarını ve okul yönetimin değişmesi gerektiğini savundular.
Tarımda kalkınma için gerekli olan adımlar tartışıldıktan sonra Rıfat Krasniç, kendi başkanlığında bir heyetin en kısa zamanda Tarım Bakanını ziyarete gideceği sözünü verdi.
Derneklerin toplantıdaki ortak görüşü aynı şekilde dernekler konusunda Kültür Bakanı ile de görüşme ayarlanması talebini sundular.
Toplantı devamında ise Mamuşa son dönemde yapılan özelleştirme konusu görüşüldü. “Mamuşa Torajdesi” denilen bölgede 420 hektarlık yerin satılması konusunda en büyük suçun Mamusa Belediye Başakni ve ekibinin olduğu ve bu olay Mamuşa’nın gelişimi için olumsuz bir satış olduğu bildirildi. Mamuşa Belediye yönetimi Özelleştirme dairesinden(AKM) Mamuşa Belediyesi gelişimi ve yatırımları için belediyeye: Tarım alanı, Spor alanı, mezarlık, Sanayi Bölgesi için toprak ayırması için çalışmalarını yapmamıştır. Ayrıca bu konuda KDTP üst makamlarını da bilgilendirmemiş ve yardım istemediğinden dolayı Mamuşa Belediyesi’nin gelişimi için gerekli ortamı da ortadan kaldırmıştır.
Toplantı sonunda dernek ve Belediye Meclis temsilcileri KDTP Şube başkanına bu toplantı için teşekkür etti ve toplantıların devamının yapılmasını talep ettiler.

 

KDTP Mamuşa Şube Başkanı

Rifat Krasniç

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş