a

YOLSUZLUK “OSCAR”LARI SAHİPLERİNİ BULDU

Eşitlik, Eğitim, Eleştiri ve Eylem Hareketi Öğrencileri, hükümet binası ön ünde sembolik bir eylem düzenlediler. Öğrenciler hükümet yetkililerine yolsuzluk “Oscar”larını takdim ettiler. Hükümetin yolsuzlukla karakterize edildiğini belirten eylemciler, yaptıkları  açıklamada “Bu nedenle bizler onlar için Oscar ödülleri hazırladık. Bu ödüller vatandaşın sırtından kazananlara gidecek” ifadelerine yer verildi.
En iyi film/Yapımcı: Kadri Veseli

 

En iyi erkek oyuncu: Bajram Rexhepi (Pasaport meselesi)

 

En iyi kadın oyuncu: Mimoza Kusari Lila, (Çimento vergisi)

En iyi yardımcı erkek oyuncu: Blerim Shala

 

En iyi yardımcı kadın oyuncu: Vlora Çitaku

 

En iyi yönetmen: Hashim Thaçi

 

En iyi yabancı film: Ödül, Bechtel Enka – Billion Dollar Highway, ve KEDS – Sold for Pennies arasında paylaştırılıyor.
En iyi kısa film: Behxhet Pacolli-Grand Otel

 

En iyi senaryo: Chris Dell, Hashim Thaçi, Isa Mustafa, Behxhet Pacolli (cumhurbaşkanının zarf yoluyla seçilmesi)

En iyi uyarlama senaryo: Adli tıp (Dino Asanaj adli tıp raporu)
En iyi efekt: Xhabir Zharku’nun havaalanından kayboluşu

En iyi seslendirme: Adem Grabovci
Eylemciler ülkede yolsuzluğun rastgele gerçekleşmediğini organize bir şekilde yönetildiğini söylediler. Eylemciler ayrıca ülkede her alanda, başta bakanlıklar, ajanslar olmak üzere sağlık kurumlarında da yolsuzluğun boy gösterdiğini belirttiler.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MESIAD KOSOVA VE ARNAVUTLUK’A GEZİ DÜZENLEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş