a

THAÇİ MİLLETVEKİLLERİNİ OLAĞANÜSTÜ OTURUMDA BİLGİLENDİRDİ

Başbakan Hashim Thaçi Perşembe günü Vetevendosje’nin engellemesi ardından Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç ile beşinci tur görüşmesi hakkında milletvekillerine düzenlenen olağanüstü oturumda bilgi verdi.

Başbakan Thaçi, Sırbistan ve Kosova arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için sürdürülen diyalogun tüm bölge ve genel olarak Balkanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Sorunların en iyi çözüm yolu diyalog diyen Başbakan, Sırbistan ile vatandaşların hayatını kolaylaştıracak birçok anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Başbakan, Kosova’nın diyalog yoluyla, uluslararası yasal öznelliğini kazanmaya çalıştığını belirterek, Sırp belediyeler birliğinin kurulmasın izin verilmesinin ülkenin bölünmesi anlamına gelmeyeceğinin de altını çizdi.
Muhalefet ise Sırp belediyeler birliğinin kurulmasına karşı tepkililer. LDK Parlamentı Grubu Başkanı İsmet Beqiri, birliğin mono etnik bir yapıya sahip olduğunu ve desteklenmemesi gerekitiğini kaydetti. Vetevendosje milletvekili Liburn Aliu da, birliğin kurulmasına izin vermenin ülkeyi iç bölünmeye sürükleyeceğini vurguladı.
Ardian Gjini ise, anlaşmanın yasalara uygun olmadığını savundu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİŞTİNE YUNUS EMRE MERKEZİ’NDE ŞİİR DİNLETİSİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş