a

TÜRK POLİSİNDEN ENGELLİ ÇOCUKLAR YURDUNA YARDIM

Kosova’da görev yapan Türk Polis Grubu Ferizovik Belediyesine bağlı Ştimle’de bulunan Engelli Çocuklar Yurdu’nu ve Eğitim Merkezini ziyaret ederek öğrencilerin ihtiyacı olan yatak, yorgan, yastık, nevresim takımı, oturma grubu, bilgisayar, LCD televizyon, DVD player ve kondisyon bisikletinden oluşan çeşitli malzeme yardımında bulundu.

Kosova Türk Polis Grubu Başkanı Davut Arık yardım faaliyeti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “önceki ziyaretimizde ufak çapta hediyelerimiz olmuştu. O zaman buradaki ihtiyaçları tespit ettik ve bu ihtiyaçların bir kısmını karşılayacağımızı, Türk Polisi olarak yardımda bulunacağımıza dair söz vermiştik. Arkadaşlarım sağ olsunlar gerekli hazırlıkları yapmışlar. Yarın itibariyle Kosova’daki misyonum bitiyor. Verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğu ve gururu ile ülkeme dönüyorum. Bu faaliyetleri gerçekten içimizden gelerek yapıyoruz. Çünkü biz Kosovalıları kardeşlerimiz olarak görüyoruz ve her zaman onların yanlarında olmak istiyoruz. Bu tür faaliyetlerimiz Türk Polisi burada olacağı sürece devam edecektir” şeklinde konuştu.

Şltime Belediyesi Eğitim Müdürü Nazmi İballi de duygularını, “Sizlere teşekkürlerimizi iletmek için şu an kelime bulamıyorum. Tüm çabalarınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu faaliyet Türkiye ile Kosova’nın var olan işbirliğinin bir devamıdır” sözleriyle dile getirdi.

Engelli Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Hava Shahini  memnuniyetini dile getirerek, “bu bizim için de çok güzel bir gün. Sizler için bu sembolik bir yardım olabilir ama bizler için çok büyük ve değerli. Bu yardımlarınız ve desteğiniz hem buradaki çocuklara, hem de onlara hizmet eden çalışanlara çok büyük bir moral olmuştur. Türk Polisine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda faaliyete katılan Türk Polisleri, basın mensupları, okul idarecileri ve Kosovalı soydaşlarımız günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

THAÇİ MİLLETVEKİLLERİNİ OLAĞANÜSTÜ OTURUMDA BİLGİLENDİRDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş