a

SIRP MEZARLARIN TAHRİBİNE SERT TEPKİ

 

Kosova’da  Sırp  vatandaşlara ait  mezarlıklarda  mezar taşlarının tahrip edilmesine Kosova kurumları ile uluslararası misyonlar tarfından sert tepki geldi.

Kosova’nın  bir kaç yerinde mezar taşlarının tahrip edilmesi,  vandalizm olarak nietelendirildi.

Kosova’nın  doğusundaki Vitia Belediyesine bağlı Klokot yerinde olduğu gibi geçen gün Prizren’deki Sırplara ait mezarlıklarda mezar taşlarının tahrip edilmesi sert bir dille kınandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Meclis Başkanı  Jakup Krasniqi, Başbakan Hashim Thaçi ve diğer  liderler ile kurumlar tarafından olduğu gibi, ABD ile diğer büyükelçlikler ve Kosova’da görev yapan uluslararası misyonlar tarafından yapılan yazılı açıklamalarda, mezar taşlarının tahrip edilmesi,   korkakların yaptığı kınamaya layik davranış olarak nitelendirildi.

Bu arada Arnavutların çoğunlukta olduğu Sırbistan’ın güneyindeki Preşova şehrinde şehit anıtının Sırp güvenlik güçleri tarafından kaldırılmasına misilleme olarak, Vitia kasabasında 2. Dünya Savaşı’nda  faşizme karşı verilen kurtuluş mücadelesi anısına eski Yugoslavya döneminde dikilen anıt, Arnavutlar tarafından buldozerle yıkıldı.  Ipek şehri yakınlığındaki Sırp köyü Gorazdes’te 1999 yılında öldürülen Sırpların anısına dikilen anıt yine Arnavutlar tarafından kaldırıldı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTERLER MECLİSİ’NDEN ÖNEMLİ KOSOVA KARARI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibom