a
b
b

BİZ DE BURADAYIZ PROJESİ’NİN SAHİBİ BERKAN TRAKA YENİ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATIYOR

 ‘Doğa İçin Çal’ sloganıyla Türkiye’nin birçok yöresinden değişik sanatçıların seslendirdikleri ‘Divane aşık gibi’ klibini örnek alarak, ‘Ayrılık’ şarkısına Kosova’nın değişik bölgesinden Türk, Arnavut ve Boşnak gençlerle klip çeken Berkan Traka, yeni bir proje hazırlğında. Berkan bir önceki proje ile 23 Nisan’da gerçekleşmesi planlanan yeni proje hakkında Kosovaport’un sorularını cevapladı.

 ‘Doğa İçin Çal’ sloganıyla Türkiye’nin birçok yöresinden değişik sanatçıların seslendirdikleri ‘Divane Aşık Gibi’ klibini örnek alarak, ‘Ayrılık’ şarkısına Kosova’nın değişik bölgesinden Türk, Arnavut ve Boşnak vatandaşlara şarkıyı seslendirdiniz. Bu proje nasil basladi ve buna benzer projler yapmayi düşünüyor musunuz ?

 – Kosova’da tarihi kültürel mirasın zenginliği, kültür ve geleneğinin yoğun yaşandığı bu zengin kültürü, görsellikle ve şarkılarla tanıtmak için bizler Kosova gençleri olarak bir yıldan fazla bir süreyle çalışmalar yaptık. Kosova’nın çok etnikli bir yapıya sahip olduğu bu yerde Türk, Arnavut ve Boşnak kardeşlerimizin bu projeye dahil ederek ciddi bir çalışma içerisinde “AYRILIK” şarkısını seslendilerek  Kosova’nın 38 değişik bölgesinde tarihi objelerin önünde şarkıya klip çektik. Değişik bölgelerde tarihi kültürel yapıları Kosova dışına evrensel bir yol olan müzik ile tanıtmak projemizin başlıca hedefiydi.  Projedeki gençler  çalgılarıyla müziğe ve klibe eşlik ettiler. Kiliseden başlayarak, köprü, camii, saat kule, hamam ve değişik tarihi yapılar  ile modern çağı yansıtan yapıların önünde kendi müzik enstrümanlarıyla şarkıyı seslendirdiler.

 

Biraz yeni projeden bahseder misin kaç kişi olacak nerelerde çekim yaıilacak ve kimlerle çalışacaksınız. Ne kadar sürede tamamlanacak. Yine ayrılık şarkısı mı söylenecek. İlk projeden farkı ne olacak ?

– Buna benzer yeni bir projeyi “Biz de Buradayız” ekibi ile hazırlıyoruz. “23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı” na özel bir şarkı hazırlamaktayız  ve bu şarkı “23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı” nın ses logosu olması için çalışıyoruz.  Klibin çekimleri Türkiye’de yapılacak. Türkiye’de okuyan Kosovalı öğrencilerle beraber çalışacağız. Öğrenciler yine  kendi müzik enstrumanlarıyla eşlik edecekler. Böylelikle ikinci projemize imza atmak istiyoruz.

 

Bu yeni projenin mesajı ne olacak?

 -“23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı” Kosova Türkleri için çok özel bir gün ve bu özel gün için bizim vazifemiz bir şarkıyla bu özel günü süslemek ve ömrümüz boyunca hatırlamak. Bu sebepten ötürü Türkiye’de okuyan öğrencilerimiz çok yetenekli be bazıları profesyonel müzisyen oldukları için bizim onları unutmamamız lazım. Çünkü onlar bizim geleceğimiz ve bu özel günde bile bizden kilometrelerce uzaklarda en güzel bir şekilde bizi temsil ediyorlar. Hepsini 23 Nisan günü için getiremediğimiz için onları yaşayıp oldukları şehirlere gidip yanlarında olduğumuzu göstermemiz ve bu güzel projede onların emeği olduğunu göstermemiz gerekiyor.

 Proje ne zaman hayata geçecek ?

 – Projemize destek gelirse projenin tanıtımı 23 Nisanda olacaktır.

 

 Son olarak bu genç yaşta başarılı bir projeye imza attın. İkinicisi de yolda. Biraz zorluklarından bahseder misin. Dersteğe ihtiyacınız var mı?

– “Biz de Buradayız” projesini 17 yaşımda yapmaya başladım ama maddi sıkıntılarımızdan dolayı 19 yaşımda gerçekleştirdim. Projeye 9 ay ara verdik madiı sıkıntıdan dolayı sonra destekler geldiğinde proje büyük bir hızla ilerlemeye başladı ve sonunda projemizi halkla tanıştırdık. Halktan çok olumlu yorumlar aldık ve bu olumlu yorumlar bize bütün yorgunluğumuzu unutturdu. Zorluklardan en büyüğü söylediğim gibi maddi destek bulamamız. Şimdide bu yeni projemiz için maddi destek armaktayız.

Büyük başarılar küçük adımlarla başlar. Bazen küçük bir destekle büyük yankıları olur. /kosovaport/

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

“TÜRKÇEM” DERGİSİ 15. YILA MERHABA DEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibomgrandpashabet giriş